07.03.2019  |  Samfund

Donation til et skoleprojekt i Indien

Indhold fra partner Hvad er dette?

WindowMaster har valgt at donere et IT-uddannelsesprogram til Terre des Hommes Khetwadi skoleprojekt i Mumbai, Indien

Som en del af at være en god global borger, har WindowMaster besluttet at donere et IT-uddannelsesprogram til Terre des Hommes Khetwadi skoleprojekt i Mumbai, Indien.

Donationen vil få direkte indvirkning på projektet og ikke mindst de børn, der hver dag går i skolen. Donationen vil nemlig finansiere et WindowMaster Khetwadi IT uddannelsesprogram, som indbefatter investering i deres første IT-udstyr og et uddannelses-program, med to fuldtidsansatte lærere i de næste to år. Formålet er at give børnene grundlæggende IT- viden og forståelse på et niveau, som vi alle tager for givet. Der vil afslutningsvis være en obligatorisk eksamen og målet er, at hjælpe dem til at opnå en bedre fremtid i form af et job.

Om Khetwadi skoleprojekt i Mumbai

Projektets navn: Gadebørn i Khetwadi projekterne
Tilhørssted: Mumbai, Indien
Vores samarbejdspartner: IAPA
Projektets formål: at få gadebørnene i skole.
Antal børn: p.t. 150 børn

Man møder børn overalt i Mumbai. Om dagen, når alt bevæger sig, lægger vi ikke så meget mærke til dem. Men kommer vi forbi i de sene nattetimer, ser vi de små ligge tæt sammen under gadelygten, og vi ved godt, hvorfor de har lagt sig i lysskæret – de er bange. De er gadebørn – uden hjem, men ikke uden håb.


Terre des Hommes arbejder for disse børns overlevelse, tryghed og udvikling.
Den indiske organisation IAPA, der arbejder på frivillig, ulønnet basis, kontakter børnene og deres familier for at få børnene til at deltage i skoleundervisning. Det er den eneste måde, man kan bryde det dårlige familiemønster, som ofte giver en dårlig indlæringsevne på grund af sult og underernæring. Programmet betyder, at børnene kommer i skole, får skoleuniform, bøger, skoletaske, skrivematerialer og et dagligt måltid mad. Der bliver arrangeret lægeundersøgelser, vaccinationer, undervisning i sundhed og hygiejne (her tages hele familien med).

Om Terre Des Hommes
Terre Des Hommes, frit oversat ”Menneskenes Jord” blev stiftet i Schweiz i 1960 af Edmund Kaiser. Navnet tog han fra titlen på en af Antoine Saint-Exupery’s bøger: ”En jord med skabninger der lider, og andre skabninger, der prøver at hjælpe dem til at lide mindre”.

Edmund Kaiser ønskede en bevægelse af frivillige med børnene i fokus og ikke omkostningstunge organisationer med administrative organer til gavn for voksne.

Der arbejdes ud fra den betragtning, at ikke blot internationale organisationer, men også hvert enkelt menneske tæller. Man bør ikke undlade at hjælpe det enkelte barn, blot fordi man ikke har mulighed for at afhjælpe alverdens elendighed. Hans store frivillige pionerindsats er i dag vokset til en sammenslutning af ti lande.

De er organiseret under ”Terre Des Hommes International Federation”, TDHIF, med hovedsæde i Geneve, Schweiz. Al arbejde i landene udføres non-profit og med meget små administrative omkostninger. Alle indsamlede midler går ubeskåret til børnene.

TDHIF`s medlemslande har 847 udviklings- og humanitære projekter i 65 lande i samarbejde med 880 lokale og nationale NGO partnere. Arbejdet udføres af 5472 frivillige med støtte fra 3.793 medlemmer og voluntører.

Det bærende grundlag for Terre Des Hommes’ humanitære arbejde forbliver FN`s konvention om børns rettigheder fra 1959, ratificeret i 1989 under FN´s menneskerettighedskonvention.

Situationen for børn i Indien
Indien, det mest befolkede demokrati i verden, er et land med mange kontraster. Trods hurtig økonomisk vækst, er næsten halvdelen af børnene i landet underernærede og forbliver sårbare på grund af dårlig adgang til rent drikkevand og sanitet. Frafaldsprocenterne i skolerne er specielt høje for pigerne, da mange bliver gift før voksenalderen. Indien er ligeledes metropol for handel med børn (knyttet til gældsslaveri, tvangsarbejde, tvangsægteskab, seksuel udnyttelse, etc.). Desuden er Indien meget sårbar over for naturkatastrofer.

  • 61 børn ud af 1.000 dør, før de fylder 5 (CH: 4 ‰)
  • 28% af babyer vejer mindre end 2,5 kg ved fødslen
  • 12% af børn mellem 5 og 14 arbejder
  • 47% af pigerne bliver gift, før de fylder 18
  • I 2013 - næsten 17 millioner mennesker ramt af naturkatastrofer

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere