12.01.2016  |  Medarbejder

Dong går ind i medarbejdernes søvnvaner

Søvnkurser er blevet en del af Dong Energys sundhedsstrategi. Men det er ikke uden konsekvenser, når grænserne mellem privatliv og arbejde udviskes, mener forskere.

Hos energiselskabet Dong Energy er søvnkurser og downloading af en søvn-app til overvågning af søvnvaner blandt de nye tiltag i virksomhedens sundhedsstrategi. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Læs også: Når CSR rækker uden for arbejdstiden

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Formålet med virksomhedens søvnfokus er at skabe balance og øget arbejdsglæde blandt medarbejderne, forklarer Dongs HR-direktør Hanne Blume. Dog er der kun tale om et frivilligt tilbud.

Ifølge Anders Drejer, ledelsesforsker ved Aalborg Universitet, er Dongs søvnfokus et eksempel på, at virksomheder bevæger sig tættere på medarbejdernes privatliv i arbejdet med sundhedsvaner.

”Arbejdslivet bliver på denne måde et livsprojekt, hvor arbejdet kan tænkes ind i enhver sammenhæng”, siger Anders Drejer til Kristeligt Dagblad.

Læs også: Arbejdsgivere presser syge medarbejdere på job

Og det er ikke uden konsekvenser, når en virksomhed blander sig i medarbejdernes søvnvaner, mener Rasmus Willig, sociolog ved Roskilde Universitet:

”Der sker en overskridelse af grænsen mellem privatlivet og arbejdslivet, når arbejdsgiveren i overført betydning følger med ind i soveværelset. I stedet kan den gode gerning ende med utilsigtet at stresse medarbejderne”, siger Rasmus Willig til Kristeligt Dagblad.

-SSM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere