Drop skærmen – dyrk mentorskabet

Ny håndbog viser hvordan man skaber en samtale- og lyttekultur, og fremhæver de positive resultater for både medarbejdere og virksomheden. Det handler om at vække de slumrende kompetencer.

17.04.2009

CSR.dk

I en verden hvor kommunikation er baseret på it, glider den direkte kommunikation i baggrunden. Den viden, som kun kan overføres direkte mellem mennesker, går dermed tabt – til skade for virksomhederne. Her er mentorskabet et godt værktøj. Indsigt i diffuse emner som virksomhedens kultur og værdier samt medarbejdernes personlige udvikling kan hjælpes på vej af mentorskaber. Her optræder en erfaren medarbejder/leder som rollemodel og hjælper en yngre medarbejder til større indsigt i såvel sig selv som i virksomheden.
Der er et underligt fænomen til stede i langt de fleste offentlige og private virksomheder: Medarbejderne kan meget mere, end de praktiserer. Der er en mængde slumrende kompetencer, erfaringer og indsigter, som ikke kommer til udfoldelse. Noget af dette potentiale kunne komme til udfoldelse gennem mentorskaber.
Birgit Signora Toft & Steen Hildebrandt, forfattere til Mentor

Mere end et værktøj
Hvis ledelsen bakker op om mentorordningen, er mentorskabet ikke bare et værktøj, men en holdning, der præger hele virksomheden: Det er i orden at bruge tid på samtale og samvær. Den energi og tid, der bruges på mentorskabet, får virksomheden igen når medarbejderen opnår bedre selvindsigt, finder nye kompetencer hos sig selv; mentoren bliver inspireret og opnår indsigt i sin egen ledelsesstil; virksomheden tiltrækker, fastholder og udvikler sine medarbejdere og sørger for at virksomhedskulturen gives videre.
Bogen indgår i serien KORT TIL VIDEN og viser, hvordan virksomheden kan organisere mentorordninger ved at udpege tovholdere, som sætter de rette mentorer sammen med de menter, der skal udvikle sig via mentorerne. Bogen gennemgår de forventninger og forpligtelser, som henholdsvis mentorer, menter, tovholdere og virksomheder kan have til en mentorordning. Samt de faldgruber man skal være opmærksom på.

Forfatterne
Birgit Signora Toft, farmaceut og ph.d. (biokemi), er ledelseskonsulent og har gennem de sidste ti år inspireret til og etableret mentorprogrammer i mange virksomheder og organisationer. Ejer Teamtoft, en virksomhed, der arbejder med udvikling af ledere gennem samtaler, udviklingsprocesser og rejser til Sinaiørkenen og til klostre i Assisi. Hun er fast konsulent for praktiserende læger i Region Midtjylland.
Steen Hildebrandt er professor i ledelses- og organisationsteori ved Institut for Ledelse Aarhus Universitet og tidligere vismand i det nationale Kompetenceråd. Han er forfatter og bidragyder til en lang række bøger og artikler, medlem af flere virksomhedsbestyrelser, rådgiver for private og offentlige virksomheder i ledelsesspørgsmål og en meget benyttet foredragsholder.

ista Danmark A/S

Sponseret

CO2- rapportering skaber overblik og styrker den grønne omstilling

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

09.05.2025CSR.dk

Nu skal ecodesign og produktdata på SMV’ernes dagsorden

09.05.2025CSR.dk

Madspild stiger i Danmark trods EU-mål om reduktion

08.05.2025CSR.dk

Mål uden midler: Københavns Kommunes nye klimamål

08.05.2025Forenede Service

Sponseret

Forenede Service Danmark offentliggør årsrapport for 2024

08.05.2025CSR.dk

Esbjerg tager skridt mod grøn milepæl: CO2-terminal skal gøre Danmark til CCS-knudepunkt

08.05.2025Schneider Electric

Sponseret

Drop PLC-korset: Din tidligere fordel er blevet en belastning

07.05.2025CSR.dk

Global grøn opbremsning: Accura mærker konsekvenserne

07.05.2025Schneider Electric

Sponseret

Vil revolutionere datacenterindustrien med ny AI-teknologi

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Aros Business Academy
Kursus
Bæredygtighed & ESG – kom godt i gang!

Kom godt i gang med jeres bæredygtige transformation! På dette lynkursus lærer du, hvad bæredygtig omstilling betyder for din branche og organisation, og hvordan I kan tænke bæredygtighed ind i jeres strategier og mål – og samtidig styrke forretningen!

Dato

12.05.2025

Tid

09:00

Sted

Kuglegårdsvej 2, 1. sal, 1434 København

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
ISO 30415:2021 - Human resource management — Diversity and Inclusion awareness course for managers

An eight-hour course in two sessions giving a basic overview of diversity and inclusion as covered in ISO 30415:2021

Dato

13.05.2025

Sted

Online

Dansk Standard
Kursus
ISO 14001 kursus: Diplomkursus i miljøledelse

På to dage præsenteres du for det grundlæggende indhold i ledelsesstandarden ISO 14001:2015 Miljøledelse, og lærer hvordan de enkelte krav efterleves i praksis. Der vil undervejs i kurset være praktiske øvelser, der kan inspirere dig til at arbejdet til i din egen organisation efterfølgende. Som afslutning følger en multiple choice eksamen, som måler på dine erhvervede viden og færdigheder.

Dato

13.05.2025

Tid

08:00

Sted

Hindsgavl Slot, Middelfart

Bureau Veritas
Kursus
ISO 9001:2015 Lead auditor Refresher

Opdater din viden om ISO 9001:2015

Dato

13.05.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

DTU
Event
Executive MBA Breakfast Club

Discover how you can elevate your leadership career and bring significant value to your company with an Executive MBA from DTU.

Dato

13.05.2025

Tid

08:30

Sted

DTU bygning 421 Kollegiebakken 2800 Kgs. Lyngby

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
NIS2 Foundation

Lær hvordan direktivets krav implementeres effektivt med afsæt i ledelsesstandarderne ISO 27001 og ISO 22301

Dato

14.05.2025

Sted

København