05.07.2022  |  Strategi & ledelse

CSR-rapport: Ege Carpets Bæredygtighedsrapport 2021/2022

Indhold fra partner Hvad er dette?

Det er med stor glæde vi præsenterer Ege Carpets nye bæredygtighedsrapport. Efter to år i skyggen af Covid19 er der kommet godt gang i tandhjulene igen, og nu bliver der for alvor sat turbo på den grønne omstilling.

Efter nogle turbulente år med nedlukninger og omstruktureringer er vi klar til at håndtere fremtidens udfordringer. Det første år som one-brand er gået over al forventning. Alle kontrakttæpper i hele koncernen er blevet Cradle to Cradle Certified© på Bronze niveau; en bedrift som ingen andre tæppeproducenter har opnået.

Vi er i fuld gang med at udrulle vores ambitiøse bæredygtighedsstrategi i hele koncernen, og i løbet af de næste måneder bliver de sidste to tæppefabrikker certificeret i både arbejdsmiljø og CSR. Dermed har vi hele pladen fuld på alle fabrikker med certificeringer i kvalitet, miljø, arbejdsmiljø og CSR. Det sikrer os et godt fælles fundament for at løse de udfordringer, fremtiden bringer.

En af de største udfordringer er den globale opvarmning. Vi har derfor i 2022 tilsluttet os til Science Based Targets for at sikre, at vi gør, hvad vi kan for at holde den globale opvarmning under 1.5° C. Det kommer i den grad til at sætte turbo på en intern omstilling fra naturgas til el i vores produktion.

Samtidig har vi fået kortlagt samtlige CO2-udledninger i hele værdikæden. Det viser sig, at 95% af CO2-udledningerne i relation til vores tæpper kommer fra værdikæden, mens kun 5% kommer fra vores egne fabrikker. Derfor har vi skruet op for indsatsen med at skifte til flere genanvendte råmaterialer og udvikling af et take-back system. Til sammen vil indsatserne omkring Science Based Targets sikre, at vi reducerer CO2-udledningerne med 28% i værdikæden og 46,2% i fabrikkerne.

Biodiversitet er også for alvor kommet på dagsordenen i vores forretning. Vi er fuld gang med at transformere 100 hektar jord til permanent vild natur rundt om vores hovedkvarter i Herning. Vi har selv doneret 28 hektar til projektet, som på sigt kommer til at passe sig selv 100% med afgræsning af fritlevende dyrehold. Området vil – udover at skabe sikre levesteder for en række sårbare arter – også fungere som en klimasikring i fremtiden, hvor store regnmængder kan samles i nyetablerede klimasøer på vores jord.

Klik på linket  eller download pdf'en for at fordybe dig i den mange gode historier, eller se nærmere på koncernens forbrugstal, som findes sidst i rapporten. God fornøjelse.

https://catalogs.egecarpet.com/8054031/

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere