28.02.2023  |  Klima, miljø og energi

Egen solcellepark skal dække hele Legos strømforbrug

Den nye solcellepark vil være i stand til at producere nok strøm til at dække 19.000 husstandes samlede elforbrug. Lego afventer nu kommunens tilladelse til at kunne begynde byggeriet af den enorme solcellepark.

En stor solcellepark, som vil være i stand til at producere nok strøm til at dække hele Legos forbrug, kan være på vej i den sydlige ende af Billund.

Den verdensomspændende koncern har netop ansøgt Billund Kommune om lov til at dække et areal på 78 hektar med solceller. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

"Hvis projektet godkendes, planlægger vi at introducere grønne og rekreative områder til gavn for byens borgere. Det inkluderer blandt andet etablering af stisystemer og lysninger, som indbyder til samvær og læring gennem leg. Projektet er fortsat i sin tidlige fase, mens vi afventer den formelle behandlingsproces af vores ansøgning," lyder det i en skriftlig kommentar fra Lego.

Nyheden om Legos planer kommer ikke som den helt store overraskelse. Dels har det gennem længere tid været kendt, at Legos ejer, Kirkbi A/S, opkøbte en masse jord i området, og dels har Lego gennem længere tid haft et stort fokus på at tage et ansvar i forhold til den grønne omstilling.

Hvis de aktuelle planer om en solcellepark bliver ført ud i livet, bliver Lego i hvert fald grøn, når det kommer til virksomhedens forbrug af strøm. Det store solcelleanlæg vil kunne producere den mængde strøm, som svarer til 19.000 husstandes samlede forbrug, og den vil således kunne dække hele Legos eget forbrug af strøm.

I offentlig høring

Inden en solcellepark i denne størrelse kan blive rejst, får borgerne mulighed for at blive hørt og komme med idéer eller indsigelser. Politikerne i økonomiudvalget skal på et møde i den kommende uge tage stilling, hvorvidt de ønsker at sætte gang i en såkaldt forudgående offentlighed.

Det betyder, at alle borgere i to uger har mulighed for at komme med idéer og forslag til den lokalplan og det kommuneplantillæg, som skal laves, inden solcelleparken kan blive en realitet.

Når disse uger er gået, vil kommunen vurdere de inputs, der er kommet og herudfra beslutte, om arbejdet kan fortsætte til næste fase.

- KCP

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere