10.09.2015  |  Klima, miljø og energi

egetæpper nomineret til CSR Strategy Prize

Indhold fra partner Hvad er dette?

Den 7. oktober løber CSR Awards af stablen i Vejle. CSR Awards er Danmarks svar på en Oscar indenfor samfundsansvar – og i år bliver det ekstra spændende for egetæpper. Den 77 år gamle Herning-virksomhed er nemlig nomineret til årets CSR Strategy Prize.

CSR Awards fejrer de bedste
Det er CSR Fonden, der står bag CSR Awards. Det er femte gang prisuddelingen finder sted som en fejring af alle de virksomheder i Danmark, der kombinerer samfundsansvar med forretning. KPMG, der uddeler CSR strategiprisen, har nomineret tre virksomheder, der i særlig grad viser, at CSR eller bæredygtighed er tænkt ind i forretningen, og hvor CSR-strategien er med til at forløse et potentiale hos kunderne, medarbejderne eller i samfundet.

Nomineringen vækker begejstring hos egetæpper. ”Vi er rigtigt glade for den anerkendelse, der ligger i nomineringen”, fortæller Administrerende direktør Svend Aage Færch Nielsen. ”egetæpper har arbejdet med CSR siden 1970erne, og gennem de senere år har det været en vigtig del af i strategien. Det har været med til at accelerere processen og betyder, at vi er blevet meget bedre til at tænke i nye, bæredygtige løsninger, og hvis der er noget morgendagen har brug for, så er det nye løsninger”.  

Jury meget imponeret over egetæppers ambitiøse mål
Vinderen af KPMG CSR Strategy Prize skal demonstrere, at virksomheden gennem sin CSR-strategi har bidraget til at udfordre og udvikle gængse forretningsmodeller, skabe bæredygtig vækst eller understøtte innovation gennem strategisk CSR.

De forskellige virksomheder er nomineret af en jury, som netop har udvalgt disse tre ud fra en række meget kvalificerede kandidater til prisen. Om egetæpper fortæller juryen: ”egetæpper har formået at styrke sin position i en udfordret branche ved at ændre hele sin forretningsmodel. Det bærende princip for den nye forretningsmodel er bæredygtighed, som gennemsyrer hele værdikæden. egetæpper har opstillet en række 2020-mål, som har imponeret juryen ved deres bredde og ambitionsniveau. Samtidig har egetæpper gennemført en gennemgribende optimering af deres processer”.

Blandt de mange 2020-mål, juryen omtaler, findes bl.a. indførelse af 100% fornybar energi, 50% reduktion af CO2-udledninger og vandforbrug, 70% flere lærlinge og elever, og CSR-certificering på alle 5 fabrikker i koncernen.

egetæpper om CSR Awards
egetæpper har tidligere med stor interesse deltaget i CSR Awards som byder på mange interessante talere fra ind- og udland. I år er en af hovedtalerne William McDonough, der er grundlægger af Cradle to Cradle filosofien, som egetæpper arbejder ambitiøst med at implementere i hele virksomheden. ”Det er spændende at blive præsenteret for den nyeste udvikling direkte fra ophavsmanden til en filosofi, som vi har tilsluttet os fuldt og helt”, siger Svend Aage Færch Nielsen og fortæller, at egetæpper allerede har flere Cradle to Cradle certificerede produkter. ”Men i år bliver det mest spændende nu alligevel, om vi vinder strategiprisen. Der er ingen tvivl om, at det vil have stor symbolsk betydning for os. Det er noget medarbejderne kan være stolte af, og noget vi kan bruge til at positionere os på markedet fremadrettet”.

Foruden egetæpper er Berendsen og Duba B8 nomineret til CSR Strategy Prize. I alt uddeles der 8 priser på CSR Awards. Find flere informationer om CSR Awards på www.csrawards.dk. Hvis du vil vide mere om egetæppers arbejde med CSR, kan du kontakte CSR Chef Jan Ladefoged eller CSR Projektleder Dorthe Aaboe Kallestrup på tlf: 97 11 88 11. 

Mere fra Ege Carpets A/S

Ege Carpets A/S

www.egecarpets.dk

  • ege@ege.dk
  • 97 11 88 11
  • Industrivej Nord 25, 7400 Herning

Verdens første tæppeproducent med CSR certificering Ege Carpets er en af Europas førende virksomheder, når det handler om at designe, udvikle og producere unikke gulvtæpper af høj kvalitet med CSR i højsædet.   Virksomheden, der blev grundlagt i 1938, har fulgt med tiden og besidder den mest moderne teknologi i t…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere