21.01.2019  |  Strategi & ledelse

Ekspert: Der er flere grunde til at prioritere bæredygtige tiltag

Bæredygtighed er in, og det er noget ledere skal tage til sig - det handler om at bygge sin forretning op omkring loyalitet, skriver bæredygtighedsekspert.

Bæredygtig forretning, genbrug, og cirkulær økonomi er på de flestes læber – men hvorfor er det så fordelagtigt at fokusere på? Det kommer bæredygtighedsekspert Suzi Christoffersen, der er stifter af konsulentvirksomheden Closed Loop, med fem bud på, skriver fashionforum.dk.

Læs også: Ekspertpanel skal hjælpe Ørestad-virksomheder med verdensmålene

Det er som leder vigtigt at fokusere på bæredygtighed, og det kan være med til at fremtidssikre en virksomheds værdigrundlag og økonomi, ifølge Suzi Christoffersen.

“Hos Closed Loop er vi hele tiden i dialog med modebrands, og vi oplever ofte, at designere og produktudviklere har brug for argumenter, de kan tage med tilbage til direktionsgangen om, hvorfor der er en økonomisk gevinst i at arbejde bæredygtigt,” siger Suzi Christoffersen til fashionforum.dk og tilføjer:

”Og hvis de – og vi – vil høres, så må vi tale det samme sprog som dem, der skal finansiere gildet. Så derfor har vi opstillet en række grundargumenter for, hvorfor bæredygtighed faktisk er en god forretning rent økonomisk. For det er det”.

Closed Loop kommer med fem grunde til, at du som leder skal prioritere og inkorporere bæredygtighed i din virksomhed:

1. Tiltræk branchens største – og mest loyale – talenter
Ved at gøre din virksomhed mere bæredygtig øger du chancen for at tiltrække de mest fremadtænkende, ambitiøse medarbejdere, som er dedikerede til at presse branchens fremtidige grønnere agenda. Derudover gør du det nemmere at holde på dine dygtige medarbejdere, fordi du giver dem en rigtig god grund til at være loyale overfor lige netop din virksomhed og til at promovere lige netop dit brand.

Ved at lade bæredygtighed være en essentiel del af forretningen, samler du desuden hele dit team om ét fælles mål, som de kan være stolte af.

2. Behold dine kunder – og få opmærksomhed fra nye
Ved at give dine kunder et bæredygtigt valg, får du dit brand til at skille sig ud, og måske kan du også tiltrække nye målgrupper. Her er der især tale om de yngre forbrugere, som har miljø og social ansvarlighed højt på agendaen, og som på sigt kan udvikle sig til langsigtede, loyale kunder.

Derudover kan en bæredygtig strategi også få dine allerede eksisterende kunder til at forblive kunder, fordi du tilbyder dem et endnu mere attraktivt produkt og et mere troværdigt varemærke.

3. Gør din virksomhed til en, man har lyst til at investere i
Med et bæredygtigt beslutningsgrundlag for din virksomhed beviser du, at du som leder både er fremadtænkende og bruger jeres midler klogt. Mere specifikt kan en bæredygtig omstilling både give dine eksisterende investorer forsikring om, at deres penge bliver brugt på en mere social og miljøbevidst virksomhed, men også gøre dig attraktiv overfor nye investorer på et konkurrencefyldt marked.

Derudover kan en bæredygtig profil give dig mulighed for at leve op til de øgede krav fra retailpartnere, herunder internationale butikker og webforhandlere, som i højere grad er på udkig efter brands med bæredygtige produkter.

4. Bæredygtighed er også godt for bundlinjen
En bæredygtig omstilling vil uundgåeligt øge nogle af jeres udgifter, men vil også styrke din virksomheds økonomi på sigt. Det skyldes blandt andet, at det giver anledning til at analysere og reorganisere hele jeres værdikæde, og dermed udrede hvilke besparelser, der kan implementeres i blandt andet produktionsleddet.

Derudover skal en bæredygtig omstilling ses som en risikoreduktion, i forhold til den merværdi, som etableringen af nye kundegrupper og et mere troværdigt varemærke vil give.

Læs også: 19 bæredygtige nytårsforsæt til CSR-folk

5. Kom lovgivninger i forkøbet
Det er på mange måder en god idé at se på din produktionskæde nu, før du bliver tvunget til det på grund af pres fra forskellige politikker og lovkrav. Lovkrav, som der kun kommer flere af i fremtiden, og som pludselig kan diktere at tingene skal gøres hurtigt – og derfor dyrt.

Hvis du sørger for at komme i gang inden da, sikrer du til derimod mere selvbestemmelse, ligesom at det også vil få andre i branchen til at se mod sådan nogle som dig for gode råd, når de selv skal i gang, fordi jeres virksomhed betragtes som en ’first mover’. Og hvem vil ikke gerne det?

- SDN

Læs den oprindelige artikel her

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere