Ekspertpanel skal hjælpe Ørestad-virksomheder med verdensmålene

Virksomhederne i Ørestad kan se frem til at få hjælp til bæredygtig byudvikling fra førende eksperter gennem et nyt rådgiverpanel, der skal sætte fokus på FN’s verdensmål.

15.01.2019

CSR.dk

Medlemmer af Ørestad Innovation City Copenhagen (ØICC) får et nyt rådgiverpanel bestående af nogle af landets bedste bæredygtighedseksperter: Steen Hildebrandt, Professor emeritus på Aarhus Universitet, Annemarie Meisling, Direktør for Bæredygtighed ved Chr. Hansen, Katherine Richardson, Professor ved Københavns Universitet, Mia Manghezi, Projektudviklingsdirektør i PensionDanmark, Michael Ulveman, CEO i kommunikationsbureauet Ulveman & Børsting, Thomas Ravn-Pedersen, Direktør for Verdens bedste Nyheder.

Læs også: Sådan skal du rapportere på verdensmålene

Mange af ØICC's medlemmer har allerede fokus på bæredygtighed og forretningsudvikling, og i organisationens dialog med medlemmerne blev det klart, at Verdensmålene var noget, der optog de fleste. Det tager ØICC nu fat i med ekspertpanel og en række workshops, hvor medlemmerne skal samarbejde om innovation og udveksling af ideer. 

“Målet er at identificere reelle problemstillinger, hvor projekter på tværs af brancher kan være med til at styrke medlemmernes arbejde med bæredygtighed, vækstmulighed og ikke mindst øge deres konkurrenceevne,” siger Carolina Benjaminsen, adm. direktør, ØICC, til oravis.dk.

Den bæredygtige bølge
Særligt linket mellem kerneforretning og bæredygtig omstilling har medlemmernes interesse.

” I 2019 ruller ØICC derfor en række workshops ud, hvor det i første omgang er udvalgte personer inden for den samme branche, der mødes for at identificere konkrete problemstillinger for at udnytte styrken ved at lade fagfolkene med deres indgående kendskab til deres eget felt sætte sig sammen og identificere konkrete udfordringer,” forklarer Carolina Benjaminsen til oravis.dk.

Det er meningen, at disse arbejdsgrupper skal kunne få hjælp og inspiration af rådgiverpanelet.

“Der er et momentum nu i forhold til verdensmålene og grøn omstilling. I og med at vores medlemsvirksomheder allerede er begyndt at lære hinanden at kende, vil samarbejdet om projekter med udspring i verdensmålene blive lettere. Det er første gang, at private og offentlige aktører selv er samlet om denne agenda på byplansniveau, og vi håber det kan blive en model til inspiration for andre,” udtaler ØICC i forbindelse med præsentationen af det nye panel.

Læs også: Spidsen af Ørestad bliver det første boligbyggeri baseret på FN’s verdensmål

Medlemmerne af ØICC tæller bl.a. Hofor, Rambøll, Sweco og Københavns Universitet.

- SDN

ista Danmark A/S

Sponseret

CO2- rapportering skaber overblik og styrker den grønne omstilling

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

29.05.2025CSR.dk

Aalborg Portland vil gå fra sort syndebuk til grøn frontløber

28.05.2025CSR.dk

Musikbranchen toner grønt: Fra klimakoncerter til naturen som medkunstner

28.05.2025Daka Denmark A/S

Sponseret

Daka tilbage i plus – og godt i gang med 2025

27.05.2025CSR.dk

Danmark skal satse klogt i det globale batterikapløb

27.05.2025CSR.dk

Anima kræver fuld stop for turbokyllinger hos Coop

26.05.2025CSR.dk

Dansk batterivirksomhed driver grøn omstilling med lokal produktion

26.05.2025CSR.dk

Unge stiller nye krav til arbejdsgivere: ”Det er fantastisk”

23.05.2025CSR.dk

Med ny standard slår B Corp mange fluer med et smæk

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Kursus
Konkret klimakommunikation på sociale medier

Du lærer at producere SoMe-opslag om klimatiltag og får konkrete eksempler og cases til inspiration. Din underviser Astrid Haug sørger for, at du efter kurset kan lægge en plan og eksekvere på, hvordan du bruger din organisations sociale medier til at fortælle om klimatiltag og skabe onlinefællesskaber omkring dine bæredygtige budskaber.

Dato

02.06.2025

Tid

09:30

Sted

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Amagerfælledvej 190, 2300 Kbh. S

UN Global Compact Network Denmark
Konference
Nordic Meeting 2025

Through high-level plenaries and interactive workshops, the Nordic Meeting 2025 will dive into key themes such as achieving a just net-zero transition, effective stakeholder engagement, and navigating the evolving EU sustainability landscape.

Dato

02.06.2025

Tid

12:00

Sted

Helsinki

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Next Generation QMS Assessment Course

Et virtuelt kursus, som er designet til at give dig en anerkendt metode til at evaluere din virksomheds kvalitetsledelsessystem (QMS) i forhold til best-practice og anerkendte standarder.

Dato

03.06.2025

Sted

Online

Bureau Veritas
Kursus
Root Cause Analysis (RCA)

Årsagsanalyse bruges til at forbedre produktkvalitet, minimere sikkerhedsrisici og opfylde regulative krav. Det hjælper virksomheder til at identificere de underliggende årsager til afvigelser, så de kan implementere nødvendige ændringer for at forhindre gentagelse. Dette kan omfatte alt fra kvalitetsproblemer i et produkt til fødevaresikkerhedsproblemer som kemiske-, mikrobiologiske- og fremmedlegemerisici. Desuden anvendes årsagsanalyser ofte til dokumentationen af løsninger på eventuelle problemer eller hændelser, som er nødvendige ifølge regler, regulativer og ledelsesstandarder. Her er forståelsen for forskellen mellem korrigerende – og forebyggende handlinger nøglestenen.

Dato

03.06.2025

Tid

08:30

Sted

Kongens Lyngby

Dansk Standard
Kursus
Svanemærket Byggeri Diplomkursus - 2 dage

På dette diplomkursus får du redskaberne til at varetage processen fra projektering til aflevering af et svanemærket byggeri.

Dato

03.06.2025

Tid

09:00

Sted

Hindsgavl Slot, Middelfart

SustainImpact ApS
Kursus
Business Cases 2.0 - Aarhus

SustainImpact tilbyder Business Case 2.0 kursus gennem vores langvarige samarbejdspartner Faarup & Partners. Traditionelt har man besluttet om projekter ud fra et snævert fokus på økonomi og tid. Fremadrettet er der brug for i langt højere grad at indtænke værdi i et bredere perspektiv, så man sikrer, at de bedste løsninger bliver valgt. Vi kalder denne tilgang for Business Cases 2.0.

Dato

03.06.2025

Tid

09:00

Sted

Aarhus