15.01.2019  |  Strategi & ledelse

Ekspertpanel skal hjælpe Ørestad-virksomheder med verdensmålene

Virksomhederne i Ørestad kan se frem til at få hjælp til bæredygtig byudvikling fra førende eksperter gennem et nyt rådgiverpanel, der skal sætte fokus på FN’s verdensmål.

Medlemmer af Ørestad Innovation City Copenhagen (ØICC) får et nyt rådgiverpanel bestående af nogle af landets bedste bæredygtighedseksperter: Steen Hildebrandt, Professor emeritus på Aarhus Universitet, Annemarie Meisling, Direktør for Bæredygtighed ved Chr. Hansen, Katherine Richardson, Professor ved Københavns Universitet, Mia Manghezi, Projektudviklingsdirektør i PensionDanmark, Michael Ulveman, CEO i kommunikationsbureauet Ulveman & Børsting, Thomas Ravn-Pedersen, Direktør for Verdens bedste Nyheder.

Læs også: Sådan skal du rapportere på verdensmålene

Mange af ØICC's medlemmer har allerede fokus på bæredygtighed og forretningsudvikling, og i organisationens dialog med medlemmerne blev det klart, at Verdensmålene var noget, der optog de fleste. Det tager ØICC nu fat i med ekspertpanel og en række workshops, hvor medlemmerne skal samarbejde om innovation og udveksling af ideer. 

“Målet er at identificere reelle problemstillinger, hvor projekter på tværs af brancher kan være med til at styrke medlemmernes arbejde med bæredygtighed, vækstmulighed og ikke mindst øge deres konkurrenceevne,” siger Carolina Benjaminsen, adm. direktør, ØICC, til oravis.dk.

Den bæredygtige bølge
Særligt linket mellem kerneforretning og bæredygtig omstilling har medlemmernes interesse.

” I 2019 ruller ØICC derfor en række workshops ud, hvor det i første omgang er udvalgte personer inden for den samme branche, der mødes for at identificere konkrete problemstillinger for at udnytte styrken ved at lade fagfolkene med deres indgående kendskab til deres eget felt sætte sig sammen og identificere konkrete udfordringer,” forklarer Carolina Benjaminsen til oravis.dk.

Det er meningen, at disse arbejdsgrupper skal kunne få hjælp og inspiration af rådgiverpanelet.

“Der er et momentum nu i forhold til verdensmålene og grøn omstilling. I og med at vores medlemsvirksomheder allerede er begyndt at lære hinanden at kende, vil samarbejdet om projekter med udspring i verdensmålene blive lettere. Det er første gang, at private og offentlige aktører selv er samlet om denne agenda på byplansniveau, og vi håber det kan blive en model til inspiration for andre,” udtaler ØICC i forbindelse med præsentationen af det nye panel.

Læs også: Spidsen af Ørestad bliver det første boligbyggeri baseret på FN’s verdensmål

Medlemmerne af ØICC tæller bl.a. Hofor, Rambøll, Sweco og Københavns Universitet.

- SDN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere