Eksperter ser udfordringer i ny trepartsaftale
To eksperter er enige om, at regeringens mål om at plante 250.000 hektar skov er en effektiv CO2-sluger. Men det bliver udfordrende at nå derhen.
Mandag aften faldt de sidste prikker på plads i regeringens grønne trepartsaftale. Og her er et af punkterne, at der skal plantes 250.000 hektar ny skov, hvoraf de 100.000 skal være uberørt skov inden 2045.
Men to eksperter er skeptiske.
Det skriver TV 2.
Niclas Scott Bentsen, der er lektor på Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning ved Københavns Universitet påpeger blandt andet, at der de sidste ti år er rejst omkring 4.500 hektar skov – og at det bliver svært at plante en mængde, som vil svare til de tredobbelte.
Læs også: Dansk Erhverv: Biodiversitetsindsatsen skal styrkes hos de danske virksomheder
Også Thomas Nord Larsen, seniorforsker i skove og bioressourcer ved Københavns Universitet, mener, det bliver udfordrende.
Men hvis man lykkes med at plante de mange træer vil det være en effektiv måde at lagre CO2 på. Og at man planter en kombination af træer.
”En rødgran vokser hurtigere end en bøg, men bøgen bliver som regel meget ældre end en rødgran. Så i sidste ende vil en bøgeskov have mere kulstof lagret i sig, når den er blevet gammel, end en gammel rødgran vil have,” Niclas Scott Bentsen til TV 2.
– HCL