09.10.2017  |  Supply chain

El-lastbiler leverer til Roskilde Rådhus

Roskilde Kommune samarbejder med Citylogistik om smartere og grønnere fragt i byen.

Roskilde Kommune har fra 1. oktober indført et nyt logistikkoncept. Konceptet betyder, at der kun er én daglig levering til kommunens rådhus, og at den er el-dreven. Det skriver Roskilde Kommune på sin hjemmeside.  

Fremover bliver alle leverancer nemlig samlet udenfor byen hos logistik- og servicevirksomheden Citylogistik. Og den ene daglige levering fra opsamlingsstedet til rådhuset foregår med en af virksomhedens el-drevne lastbiler.

Med det nye leveringskoncept skal der komme mindre og renere trafik og trængsel omkring rådhuset og i bymidten, fortæller Jonas Bejer Paludan, formand for kommunens Klima- og Miljøudvalg:

”En stikprøve viser, at der over fire dage blev leveret 45 forsendelser til rådhuset af ni forskellige transportører, hvoraf samme transportør i flere tilfælde leverede varer flere gange dagligt. De 45 leverancer bliver altså reduceret til fire”, siger Jonas Bejer Paludan til roskilde.dk.

Læs også: UPS tager elektriske Daimler-lastbiler i brug

Han forklarer, at konceptet stadig er i testfasen. Det betyder blandt andet, at Citylogistik registrer alle forsendelser, så der efterfølgende kan gennemføres en analyse af blandt andet den afledte CO2-besparelse.

”Når vi har testet løsningen, håber jeg, at mange flere vil være med. Varelevering og pakketransport er et marked i hastigt vækst, og det giver øget trængsel i Roskildes bymidte og en belastning af klimaet. En reduktion i antallet af vare- og pakkeleverancer vil medvirke væsentligt til forbedring af klima og miljø, reduktion af trængsel og forbedring af trafiksikkerheden”, siger Jonas Bejer Paludan til roskilde.dk.

Læs også: Levi’s vil forbedre livet for de ansatte i forsyningskæden

Roskilde Kommunes samarbejde med Citylogistik bunder indtil videre i en étårig aftale og omfatter leveringer af alle varer til Rådhuset, undtaget mad og møbler.

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere