13.11.2014  |  Klima, miljø og energi

Elbilbranchen frygter at afgiftsfritagelse forsvinder

Elbilbranchen gruer for, at der ikke kommer en fornyelse af afgiftsfritagelsen for elbiler i finansloven for 2015.

Afgiftsfritagelsen for elbiler udløber efter 2015, men regeringens klimakommission har tidligere anbefalet, at fritagelsen fortsætter efter 2015.

Derfor har branchen for elbiler indtil nu håbet på, at afgiftsfritagelsen ville fortsætte, skriver eb.dk. Dog har finanslovsdelaftalen mellem regeringen, Enhedslisten og SF om en milliard kroner til grøn omstilling skabt frygt for, at løbet er kørt, og at der ikke kommer en fornyelse af en afgiftsfritagelse. I aftalen tages der nemlig ikke stilling til beskatningen af elbiler efter 2015.

Læs også: Salget af elbiler vokser

”En klimaaftale uden en afklaring for elbiler rejser spørgsmålet, om den grønne transport nu er helt ude af forhandlingerne? Vi håber stadig på en afklaring i dette års finanslovforhandlinger, men det er klart, at vi er nervøse for, at elbilerne ikke kommer med”, siger Lærke Flader, branchechef i Dansk Elbil Alliance.

Ifølge Lærke Flader har flere ordførere fra Enhedslisten, SF og regeringspartierne dog tidligere har talt positivt om at forlænge afgiftsfritagelsen, og hun peger på, at regeringen har lovet en grøn reform af bilbeskatningen i regeringsgrundlaget. Derfor spirer håbet endnu.

”Manglen på stillingtagen i finansloven skaber altså et stort pres for, at regeringen hurtigt leverer på løfterne fra regeringsgrundlaget om en reform af registreringsafgiften”, siger Lærke Flader.

-KLZ

Mere fra Katrine

Katrine Zachariassen

Journalistisk medarbejder

Uddannelse: Kandidat i dansk og kommunikation ved Roskilde Universitet 2013-2016.Bachelor i dansk og kommunikation ved Roskilde Universitet 2010-2013.

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere