11.11.2022  |  Medarbejder

Elektrikere: Grøn omstilling kræver bedre erhvervsskoler

Mens forhandlingerne om de økonomiske prioriteringer for en ny regering er i gang, opfordrer Dansk El-Forbund politikerne til at investere i uddannelse og efteruddannelse, så der kommer tilstrækkelig mange – og dygtige - elektrikere til at gennemføre en elektrificering af Danmark.

Danmark får brug for mange flere og dygtige elektrikere, når vi skal skifte til, at meget mere drives af el.

Men den grønne omstilling trues af, at mange erhvervsskoler har gammelt udstyr og faglærere, som ikke er up-to-date med teknologien.

Læs også: Virksomheder mangler 10.000 hænder: ”Det hæmmer den grønne omstilling”

Det varsler Dansk El-Forbund, der i denne uge holder kongres i Aarhus.

Kongressen opfordrer i en udtalelse politikerne til, at erhvervsuddannelserne får de ressourcer, der er nødvendige for at være attraktive, moderne og relevante.

Men deltagerne på kongressen kommer også med andre idéer til, hvordan der kan skaffes og skabes den nødvendige og kompetente arbejdskraft til den grønne omstilling.

Læs også: 50 virksomheder forpligter sig til mere diversitet på ledelsesgangen

Blandt andet skal der gøres en endnu stærkere indsats for, at kvinder vælger elektrikeruddannelsen, da branchen i dag er domineret af mænd, mener Dansk El-Forbund.

Forbundet lægger desuden op til, at de virksomheder, som ikke opretter lærepladser, skal betale til de virksomheder, som påtager sig ansvaret for at uddanne nye til branchen.

- HCH

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere