10.10.2022 | Medarbejder
50 virksomheder forpligter sig til mere diversitet på ledelsesgangen
Mere end 50 virksomheder har taget et fælles skridt mod mere ligestilling og inklusion på deres arbejdspladser. De har nemlig tilsluttet sig en såkaldt Diversitetspagt.
Med Diversitetspagten bakker virksomhederne op om en række anbefalinger til bedre vilkår for diversitet, som Dansk Erhverv har udarbejdet. Arkivfoto.
Hoteller, butikker, konsulentvirksomheder og festivaler.
Ønsket om mere diversitet synes bred - i de brancher er der nemlig over 50 virksomheder, som har tilsluttet sig en såkaldt Diversitetspagt, som Dansk Erhverv og konsulenthuset Above & Beyond Gruop har præsenteret på kvindernes kampdag tidligere i år.
Pagten skal sikre, at der skabes bedre vilkår for at få flere kvinder ind i toppen af dansk erhvervsliv, og at Danmark bliver bedre til den brede diversitet og kommer tilbage i førertrøjen sammen med de andre nordiske lande, når det gælder kønsdiversitet.
Diversitetspagten består af fem transformationsprincipper, som virksomhederne forpligter sig til at arbejde efter for at skabe diversitet og inklusion.
Læs også: Danmark overhales igen i undersøgelse om ligestilling
Ved at tilslutte sig pagten viser virksomhederne samtidig opbakning til 15 anbefalinger til bedre rammevilkår for diversitet.
”Det handler om motivation og inspiration. Motivationen er der. Danske virksomheder har længe været dybt engageret i at sikre en mere ligelig kønsfordeling i deres ledelseslag”, sagde administrerende direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, i forbindelse med lanceringen af pagten.
Stort potentiale
Som det ser ud nu, sakker Danmark bagud på området i forhold til nogle af de lande, vi normalt sammenligner os med.
Så meget desto mere grund er der til at gøre noget aktivt, så dansk erhvervsliv ikke går glip af talent, innovation, konkurrencekraft og velfærd, mener Tine Arentsen Willumsen, administrerende direktør i Above & Beyond.
Læs også: Konsulenthus vil træne sine 415.000 medarbejdere i bæredygtighed
”Der er vist ingen, der kan være i tvivl om, at Danmark har brug for mere diversitet i erhvervslivet, på ledelsesgangene og i bestyrelserne. Udfordringen er ikke kun begrænset til kønsdiversitet, men inkluderer også diversitet i form af alder, nationalitet og etnicitet”, lød det i forbindelse med lanceringen.
Tilslutningen til Diversitetspagten tæller et bredt udsnit af virksomheder på tværs forskellige brancher og virksomheds størrelser.
De tilsluttede virksomheder udgøres blandt andet af Tryg, Novozymes, IBM Danmark, Gorrissen Federspiel, PFA Pension, Hudson Nordic, itm8, PwC, Arp-Hansen Hotel Group, GN Store Nord, Aldi, Diakonissestiftelsen, AIDS-Fondet, Dentsu og Spejder Sport.
- HCL
Klima, miljø og energi

Landmænd viser stor interesse for opsætning af solceller
LanboNord oplever massiv interesse fra landmænd, der gerne vil etablere solceller i landbruget. Det er nemlig god forretning, lyder det.
Samfund

Bankkollaps puster til transatlantisk antiklimakamp
I USA når kritikken af selskabers fokus på ESG nye højder, efter at Silicon Valley Bank for nylig lukkede dørene, og den amerikanske præsident var nødsaget til at nedlægge veto mod et anti-ESG-forslag.
Klima, miljø og energi

Nu går Det Grønne Forskernetværk i luften
Der var mere end fuldt hus, da forskere fra landets universiteter inviterede til lanceringen af Det Grønne Forskernetværk – et netværk, der skal styrke deres stemme i den offentlige debat, presse universiteter mod en grønnere retning og etablere nye indbyrdes samarbejder.
Klima, miljø og energi

Energikoncern stopper med at sælge ”grøn strøm”
Danske Norlys vil ikke længere være en del af Forbrugerombudsmandens mærkningsordning for Grøn Strøm. ”Mærkningen giver ikke mere grøn strøm”, lyder forklaringen.
Strategi & ledelse

Sådan kan virksomheder reagere på IPCC-rapporten
Udsigterne i FN-organets opsamlingsrapport er dystre. Hvad kan virksomheder gøre for at trække udviklingen i en bedre retning? Der er i hvert fald fem muligheder.
Klima, miljø og energi

Rapport: Op mod 44 procent af det træ, der fældes i Danmark, kan ikke spores
I den første rapport over Danmarks samlede forbrug af træ konkluderer forskere fra Københavns Universitet, at vi ikke ved, hvor næsten halvdelen af det træ, der fældes i Danmark, kommer fra. Og det er et problem, lyder det fra forskerne bag rapporten, da viden om vores træforbrug er vejen til mere bæredygtighed på området.