10.10.2022  |  Medarbejder

50 virksomheder forpligter sig til mere diversitet på ledelsesgangen

Mere end 50 virksomheder har taget et fælles skridt mod mere ligestilling og inklusion på deres arbejdspladser. De har nemlig tilsluttet sig en såkaldt Diversitetspagt.

Hoteller, butikker, konsulentvirksomheder og festivaler.

Ønsket om mere diversitet synes bred - i de brancher er der nemlig over 50 virksomheder, som har tilsluttet sig en såkaldt Diversitetspagt, som Dansk Erhverv og konsulenthuset Above & Beyond Gruop har præsenteret på kvindernes kampdag tidligere i år.

Pagten skal sikre, at der skabes bedre vilkår for at få flere kvinder ind i toppen af dansk erhvervsliv, og at Danmark bliver bedre til den brede diversitet og kommer tilbage i førertrøjen sammen med de andre nordiske lande, når det gælder kønsdiversitet.  

Diversitetspagten består af fem transformationsprincipper, som virksomhederne forpligter sig til at arbejde efter for at skabe diversitet og inklusion.

Læs også: Danmark overhales igen i undersøgelse om ligestilling

Ved at tilslutte sig pagten viser virksomhederne samtidig opbakning til 15 anbefalinger til bedre rammevilkår for diversitet.  

”Det handler om motivation og inspiration. Motivationen er der. Danske virksomheder har længe været dybt engageret i at sikre en mere ligelig kønsfordeling i deres ledelseslag”, sagde administrerende direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, i forbindelse med lanceringen af pagten.  

Stort potentiale  
Som det ser ud nu, sakker Danmark bagud på området i forhold til nogle af de lande, vi normalt sammenligner os med.

Så meget desto mere grund er der til at gøre noget aktivt, så dansk erhvervsliv ikke går glip af talent, innovation, konkurrencekraft og velfærd, mener Tine Arentsen Willumsen, administrerende direktør i Above & Beyond.

Læs også: Konsulenthus vil træne sine 415.000 medarbejdere i bæredygtighed

”Der er vist ingen, der kan være i tvivl om, at Danmark har brug for mere diversitet i erhvervslivet, på ledelsesgangene og i bestyrelserne. Udfordringen er ikke kun begrænset til kønsdiversitet, men inkluderer også diversitet i form af alder, nationalitet og etnicitet”, lød det i forbindelse med lanceringen.  

Tilslutningen til Diversitetspagten tæller et bredt udsnit af virksomheder på tværs forskellige brancher og virksomheds størrelser.

De tilsluttede virksomheder udgøres blandt andet af Tryg, Novozymes, IBM Danmark, Gorrissen Federspiel, PFA Pension, Hudson Nordic, itm8, PwC, Arp-Hansen Hotel Group, GN Store Nord, Aldi, Diakonissestiftelsen, AIDS-Fondet, Dentsu og Spejder Sport.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere