28.07.2022 | Medarbejder
Danmark overhales igen i undersøgelse om ligestilling
Danmark kan ikke prale af en førsteplads, når det gælder ligestilling - især i erhvervslivet, og det kalder på handling, mener flere aktører.
Selv om rapporten er blevet kritiseret for sin fremgangsmåde, mener kønsforsker, at den stadig er retvisende i forhold til ligestilling i erhvervslivet. Arkivfoto.
En ny rapport over global ligestilling fra World Economic Forum placerer Danmark på en 32. plads – og halter langt bagefter sine skandinaviske naboer.
Sidste år lå Danmark på en 29. plads og et af de områder, der trækker særligt ned i år, er andelen af kvinder med titler som lovgivere, højtstående embedsmænd og ledere. Her ligger landet på en 95. plads.
Det skriver Berlingske.
Læs også: Nordisk rapport: Det står skidt til med den bæredygtige omstilling
Rapporten er imidlertid tidligere blevet kritiseret for ikke at være retvisende i forhold til den metode, der bruges til at indsamle data.
Fremgangsmåden placerer lande, hvor både mænd og kvinder klarer det lige dårligt, højere end lande, hvor kvinderne klarer det godt, men samtidig med, at mændene klarer det endnu bedre.
I forhold til ligestilling i erhvervslivet er undersøgelsen dog retvisende, mener Christian Grous, kønsforsker hos Roskilde Universitet.
Læs også: Kønsligestilling er druknet i andre gøremål
Han pointer dog, at den ikke kan fange de mere usynlige fremskridt som f.eks. ret til egen krop, frigørelse og grundlæggende anerkendelse af kvinder.
Karen Frøsig, der er administrerende direktør hos Sydbank, mener, at der skal politisk handling til, når det kommer til ligestilling i topledelsen.
Og selv om hun ikke bryder sig om tvang eller kvoter, mener hun, at de omdiskuterede kvindekvoter kan være nødvendige i en periode.
- HCL
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Strategi & ledelse

Hos Rema 1000 er brunkul til grillen passé
Gennem et nyt samarbejde bliver det ikke længere muligt at finde brunkul hos Rema 1000. Fra i år vil supermarkedskæden nemlig kun sælge biobaserede briketter.
Strategi & ledelse

Byggecentre kan få hjælp til at gøre kunderne klogere på bæredygtighed
Tre ud af fire danskere har lidt eller ingen viden om bæredygtige byggematerialer. Det vil Videncentret Bolius, foreningen Realdania og Danske Byggecentre lave om på, og derfor inviterer partnerne landets byggecentre til at søge midler til bæredygtige idéer og aktiviteter.
Klima, miljø og energi

Danske Rederier: CO2-lagring i Nordsøen er godt nyt
Energistyrelsen har netop åbnet for ansøgning om tilladelse til lagring af CO2 i Nordsøen. Og det er Danske Rederier positive over for og mener, det kan sikre både klima og arbejdskraft.
Klima, miljø og energi

Hver anden borger er villig til at ændre adfærd for klimaet
De fleste danskere ønsker at leve mere bæredygtigt. Men det er blot hver femte, der faktisk gør det, viser ny rapport.
Klima, miljø og energi

Amerikanske stater boykotter grønne investeringer
Investeringsselskaber, der har fokus på bæredygtighed og ESG, bliver nu boykottet af flere stater i USA.
Samfund

Fem lande er klimaskyld i udviklingslandes tab af 6.000 mia. dollars
Forskere har lavet en model, der viser, hvor store økonomiske tab de største klimasyndere forårsager i andre lande. Håb og frygt i lige mål for, at det kan gøre erstatningssøgsmål mulige.