0 kommentarer" /> Danmark overhales igen i undersøgelse om ligestilling | CSR.dk

28.07.2022  |  Medarbejder

Danmark overhales igen i undersøgelse om ligestilling

Danmark kan ikke prale af en førsteplads, når det gælder ligestilling - især i erhvervslivet, og det kalder på handling, mener flere aktører.

0 kommentarer

En ny rapport over global ligestilling fra World Economic Forum placerer Danmark på en 32. plads – og halter langt bagefter sine skandinaviske naboer.

Sidste år lå Danmark på en 29. plads og et af de områder, der trækker særligt ned i år, er andelen af kvinder med titler som lovgivere, højtstående embedsmænd og ledere. Her ligger landet på en 95. plads.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Det skriver Berlingske.

Læs også: Nordisk rapport: Det står skidt til med den bæredygtige omstilling

Rapporten er imidlertid tidligere blevet kritiseret for ikke at være retvisende i forhold til den metode, der bruges til at indsamle data.

Fremgangsmåden placerer lande, hvor både mænd og kvinder klarer det lige dårligt, højere end lande, hvor kvinderne klarer det godt, men samtidig med, at mændene klarer det endnu bedre.

I forhold til ligestilling i erhvervslivet er undersøgelsen dog retvisende, mener Christian Grous, kønsforsker hos Roskilde Universitet.

Læs også: Kønsligestilling er druknet i andre gøremål

Han pointer dog, at den ikke kan fange de mere usynlige fremskridt som f.eks. ret til egen krop, frigørelse og grundlæggende anerkendelse af kvinder.

Karen Frøsig, der er administrerende direktør hos Sydbank, mener, at der skal politisk handling til, når det kommer til ligestilling i topledelsen.

Og selv om hun ikke bryder sig om tvang eller kvoter, mener hun, at de omdiskuterede kvindekvoter kan være nødvendige i en periode.

- HCL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere