Kønsligestilling er druknet i andre gøremål

Lav tilslutning til Dansk Industris ”The Gender Diversity Pledge” får nu organisation til igen at stille skarpt på området.

03.12.2021

CSR.dk

“Vi er først i mål den dag, du har lige adgang til en karriere uanset dit køn, din hårfarve eller hudfarve – når det alene er dine kvalifikationer, der tæller,” udtaler Lars Rasmussen, der er Formand for Dansk Industris (DI) initiativ ”The Gender Diversity Pledge”. Et manifest der har til formål at få flere kvinder ind i de danske ledelser i erhvervslivet.

Kommentaren kommer på baggrund af den relativt lave tilslutning til manifestet. Kun 120 virksomheder, svarende til 13 procent af DI's medlemmers samlede medarbejdskare, har underskrevet løftet, der består af 16 principper udarbejdet af en række virksomheder, der alle har erfaring på området.

Det skriver Børsen, som også fremhæver, at det ellers er en noget risikofrit, da der ikke bliver fulgt op på, om man i praksis handler ud fra principperne.

Læs også: Nasdaq lægger pres på virksomheder for at fremme kønsdiversitet

Den vage opbakning til ”The Gender Diversity Pledge” kan måske tilskrives corona-pandemien og behovet for at fokusere på udfordringer forbundet med denne. Men nu planlægger DI igen at pushe både medlemmer og ikke-medlemmer til at tilslutte sig løftet om at fokusere på at få flere kvinder ind på topposter.

Derudover vil de igen markedsføre den liste med 100 kvinder, Women on Board, der er klar til at indgå i bestyrelser rundt omkring i de danske bestyrelser. DI er også i fuld gang med at forberede webinarer og et startkit for de mindre virksomheder, der har udtrykt, at de har brug for råd og vejledning til at arbejde med de 16 principper.

“Hånden på hjertet – vi har måske fået gjort det mere komplekst med de her principper end nødvendigt. Det kan være så enkelt som at sætte ét måltal, og se hvordan man kan opfylde det. Det kan være det første skridt,” forklarer underdirektør Mette Fjord fra DI

- MTN

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

13.11.2024CSR.dk

Ny rapport: Arbejdsvilkår overskrider firmas eget kodeks

07.11.2024CSR.dk

Ligestilling af værnepligtige kræver kulturændring

01.11.2024Meyers A/S

Sponseret

Meyers støtter Mødrehjælpens Julehjælp fra Valby til Viborg

31.10.2024BSR

Sponseret

Adequate Wages vs. Living Wages: Implementation Guidance for Companies

31.10.2024Lemvigh-Müller

Sponseret

Lemvigh-Müller er nomineret til Arbejdsmiljøprisen i Ergonomi

28.10.2024Aalborg Kongres & Kultur Center

Sponseret

Konference skal skabe et fælles sprog for trivsel og tryghed på arbejdspladsen

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V