Elis lancerer nu deres mest miljøvenlige måtte til dato
Danmarks førende tekstilservicepartner har nu udviklet deres mest effektive og miljøvenlige måtte – og når den ikke længere kan repareres, sender de den til genanvendelse
For Elis (tidl. Berendsen) har det længe været et mål at finde en mere bæredygtig måtte der er mindst lige så effektiv som deres mest effektive måtter, uden at gå på kompromis med holdbarheden. Nu er virksomheden endelig lykkedes i et produktudviklingsprojekt som har varet i flere år. Den nye måtte hedder re:Tech. Navnet kommer af genanvendte materialer som med avanceret teknologi gør, at de nu kan lancere deres mest bæredygtige og effektive måtte til dato.
Salli Lea König, Produktchef for måtter i Elis Danmark, fortæller:
”Sammen med vores måtteleverandør, har vi længe arbejdet på at finde frem til en måtte der har en tekstiltop som består primært af genbrugspolyester, men også genbrugsbomuld. Det er blandt andet den store mængde genbrugspolyester der gør måtten slidstærk, og så kræver den mindre vand og energi at vaske på vores svanemærkede vaskerier, da polyesteren kræver mindre vaskevand at vaske bakteriologisk ren end f.eks. bomuld da det er en glat fiber. Bomuld i måtten giver den gode sugeevne og holder på vand og snavs, så gulvene holdes rene og tørre – det giver færre uheld og mindre rengøring. Vi arbejder hele tiden på at udvikle mere bæredygtige produkter, og derfor er jeg meget begejstret for, at vi endelig er kommet i mål med vores mest bæredygtige måtte til dato.”
Genanvendelse af kasserede måtter
De tekstiler virksomheden vasker og lejer ud til landets offentlige og private arbejdspladser, indgår i en cirkulær model. Som Danmarks førende tekstilservicepartner har de ansvaret for hele værdikæden og stiller høje krav til deres leverandører, ligesom de også selv skal leve op til de forskellige certificeringer de har i deres svanemærkede vaskerier. Virksomheden påtager sig også et ansvar for at få afsluttet tekstilcirklen, når tekstilerne ikke længere står til at reparere og skal kasseres.
”Vi er superstolte over, at vi nu sender den samme mængde gamle måtter, der ikke længere kan repareres, videre til genanvendelse, hver gang vi sælger en re:Tech måtte. Det betyder, at vi sikrer et lavere klimaaftryk og dermed mindre påvirkning på miljøet ved at måtterne ikke sendes til forbrænding,” fortæller vores CSR-chef, Christina Saxkjær, og fortsætter: ”Det vigtigste for os er, at produkterne skal holde til mange gange vask og tørring, så der skal bruges færre ressourcer til at producere nye produkter. Derfor er reparation af måtter også en vigtig del af vores service og kan mindske vores aftryk væsentligt. Det bedste, vi kan gøre for at mindske vores klimaaftryk, er bl.a. at bruge mere miljøvenlige tekstiler, og sikre, at de har en lang levetid. Med re:Tech-måtten er vi kommet langt indenfor en mere miljøvenlig måtteservice, som betyder meget for os, miljøet og forhåbentligt vores kunder”.