26.09.2016  |  Samfund

Endnu en Wefood-butik åbner i København

Wefood, supermarkedet der sælger overskudsmad, åbner endnu en butik i København. Den nye butik kommer til at ligge på Nørrebrogade.

Folkekirkens Nødhjælp slår inden længe dørene op til endnu en såkaldt Wefood-butik, som således bliver den anden af sin slags i Danmark. Butikken åbner på Nørrebrogade nr. 58, oplyser nødhjælpsorganisationen på sin hjemmeside.

Konceptet bag Wefood er, at man som forbruger kan købe overskudsmad leveret af ”normale” butikker til en langt lavere pris end normalprisen. Overskuddet går derefter til verdens fattigste.

Læs også: Danmarks første overskudsmarked er åbnet

Årsagen til åbningen af endnu en butik er, at Wefood på Amagerbrogade, som åbnede i februar i år, er en stor succes.

”Det er fantastisk at mærke den opbakning, der er til Wefood. Både fra de frivillige, de handlende og fra vores mange leverandører. Alene de første tre måneder har Wefood modtaget mere end 25 tons overskudsvarer. Det er både til gavn for de mange kunder, for miljøet og ikke mindst for verdens fattigste”, siger Thomas Mølgaard Andersen, som er ansvarlig for Genbrug og Wefood i Folkekirkens Nødhjælp.

Opbakning til Wefood
Dansk Supermarked Group og særligt Føtex er blandt de største leverandører til Wefood. Hos Føtex er udvidelsen af konceptet et positivt tiltag, lyder meldingen.

”Vi oplever i Føtex, at både kunder og medarbejdere er meget optaget af at undgå madspild. Når kunderne køber overskudsvarer i Wefood, er de både med til at bekæmpe madspild og støtte mennesker i nød, som Folkekirkens Nødhjælp arbejder for rundt om i verden”, siger Thor Jørgensen, som er direktør i Føtex.

Læs også: Wefood åbner i Aarhus

Den nye Wefood åbner mandag den 7. november kl. 16.00. Det er desuden planen, at butikken også åbner i Aarhus i løbet af 2017.

- KLZ

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere