Energikommission skal sætte kursen mod fremtiden

Regeringens nye Energikommission får en vigtig rolle i forhold til at sætte den energipolitiske kurs mod 2030, hvilket L&F vil bidrage til som medlem af kommissionen ns følgegruppe.

Foto: Colourbox.

Regeringen har i dag nedsat en Energikommission med Niels B. Christiansen, adm. direktør i Danfoss, som formand. Landbrug & Fødevarer er inviteret til at deltage i Energikommissionens følgegruppe, og den opgave ser organisationen frem til at varetage.

- De strategiske valg i den danske energi- og klimapolitik har stor betydning for konkurrenceevnen i de danske produktionserhverv, og det er derfor positivt, at beslutninger træffes på et oplyst grundlag, og at den grønne omstilling gennemføres intelligent og omkostningseffektivt, siger Jens Astrup Madsen, leder af afdelingen for Energi, klima og planter i Landbrug & Fødevarer.

- Energikommissionen får derfor en vigtig rolle i forhold til at sætte den energipolitiske kurs mod 2030, og vi vil selvsagt bidrage til dette arbejde med vores erfaringer og synspunkter", fortsætter han.

Brug for fokus på konkurrenceevne og biobaserede løsninger 
Jens Astrup Madsen ser også et behov for input fra erhvervsorganisationer som Landbrug & Fødevarer.

- Energikommissionen skal også varetage interesserne for de mange hundredetusinde danske produktionsarbejdspladser uden for energi- og teknologisektorerne. Når jeg ser på Kommissionens medlemmer, så er det bestemt forstandige folk, men der kan måske godt være brug for eksterne bidrag i denne retning, noterer han sig. 

Landbrug & Fødevarer vil også pege Kommissionens arbejde i retning af de store vækstmuligheder, der findes inden for det biobaserede område. Danmark kan ikke nå et langsigtet mål om reel fossil uafhængighed uden et biobaseret samfund, hvor de fossile kulstofforbindelser aflæses af biologiske forbindelser i produktionen af materialer, kemikalier, olier og energi. Her vil være store udviklingsmuligheder for Danmark, baseret på den ekstremt stærke danske fødevareklynge og det høje innovationsniveau.

- Jeg er derfor sikker på, at grønne bioløsninger, eksempelvis til transportsektoren, vil spille en stor rolle i Energikommissionens arbejde", anfører Jens Astrup Madsen yderligere.

L&F: Fuld opbakning til regeringens sigtelinjer 
Landbrug & Fødevarer roser herudover regeringens sigtelinjer bag Energikommissionen og ønsket om såkaldt 'grøn realisme'.

- Vi oplever, at regeringen forstår nødvendigheden af omkostningseffektive løsninger, der ikke belaster konkurrenceevnen så stærkt som i dag, hvor alene fødevareklyngen betaler over 700 millioner kroner i PSO i 2016, bemærker Jens Astrup Madsen.

Han er også godt tilfreds med, at regeringens gentagelse af løftet om at droppe en forceret udfasning af naturgas. Det har stor positiv betydning for fødevareklyngen, der er meget afhængig af en effektiv og konkurrencedygtig forsyning med gas.

31.03.2016Landbrug & Fødevarer

Sponseret

Udviklingspolitik: Fælles udfordringer kræver fælles løsninger

31.03.2016Landbrug & Fødevarer

Sponseret

Energikommission skal sætte kursen mod fremtiden

04.03.2016Landbrug & Fødevarer

Sponseret

Fødevareklyngen kan bidrage til fossilfrit Danmark