15.03.2023  |  Klima, miljø og energi

Energikoncern vinder pris for vindmølle-positiv kampagne

Andel er den første vinder af en pris, som for første gang uddeles i Danmark.

Som den første virksomhed i Danmark vinder energikoncernen Andel prisen ’Årets indsats 2023’ for sin kampagne ved navn ’Giv plads til en grønnere fremtid’.

Det skriver SN.dk.

I kampagnen sætter Andel fokus på vindmølle-modstandere, der ifølge koncernen har sat en stopper for udbygningen af den vedvarende energi.

Læs også: Vinder stor vindmølleordre pga bæredygtighed

”Som Danmarks ledende energikoncern er vi klar med en milliardinvestering i projekter, der kan fremme vedvarende energi og den grønne omstilling. Desværre har borgerprotester landet over gentagende gange sat en stopper for vindmølleparker. Det sker, selvom vi mere end nogensinde før har brug for at frigøre os fra fossil energi,” skriver Andel blandt andet på sin hjemmeside.

Derfor har koncernen ville sætte spot på, at det kun kræver omkring 2,2 procent af det samlede hav- og landbrugsareal til at nå Danmarks 2030-mål for udbygningen af mere klimavenlig energiproduktion.

Og det har givet genklang blandt flere borgere – 11.885 for at være præcis – som alle har vist sin støtte til kampagnen via nettet.

Læs også: Ørsted udvider krav om 100 procent vedvarende energi til alle leverandører

Det er derfor kampagnens evne til at afspejle de grønne dilemmaer, vi står overfor i samfundet i dag, at Andel har vundet prisen.

Juryen bag prisen består af Mette Gert Boldt, Partner i MäRK CPH og formand, Line Schmeltz, docent i strategisk kommunikation og leder af Center for Kommunikation og Ledelse på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, og Eva Harpøth Skjoldborg, redaktør på CSR.dk.

Finalisterne var udover energikoncernen Northside, DJØF og Operate.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere