06.07.2018  |  Kommunikation

Energiselskabet OK går med i ny tænketank

Indhold fra partner Hvad er dette?

Som en andelsvirksomhed med 105 år på bagen har vi selvfølgelig stor sympati for andelstanken, hvor ejerne driver selskabet til fælles bedste. Derfor giver det god mening, at vi nu går ind i Demokratisk Erhverv,” siger Jørgen Wisborg, adm. direktør i OK.

Tænketanken Demokratisk Erhverv er første danske eksempel på, at forbrugerejede virksomheder, medarbejderkooperativer og landbrugets andelsbevægelse går sammen med et fælles mål om at styrke demokratisk erhvervsdrift og øge kendskabet til demokratiske virksomheder.

OK’s historie bygger at løse opgaver sammen
Tænketanken skal foretage analyser og samle viden om de demokratiske virksomheders samfundsbidrag, udvikling og samarbejdsmuligheder, den skal facilitere netværk for demokratiske erhvervsledere, og den skal styrke samfundsdebatten på området.

”Andelstanken rammer direkte ned i den aktuelle deleøkonomiske trend. Endda med de ekstra fordele, at brugeren har mulighed for medejerskab og økonomisk afkast. Samtidig har vi i OK altid taget et stort medansvar, støttet op om foreningsliv og frivillighed. Meget af OK’s historie bygger på, at man går sammen om at løse en opgave for fællesskabet. Derfor er vores deltagelse i tænketanken et naturligt skridt,” siger Jørgen Wisborg.

12.000 medejere i OK
OK har cirka 12.000 medejere, som igennem kredsbestyrelser og repræsentantskab kan få indflydelse på, hvordan selskabet skal udvikle sig. Faktisk er rigtig mange danskere medlem af en eller flere demokratiske virksomheder. Coop er en af de helt store og har alene 1,7 millioner medlemmer.

Mange danske virksomheder er styret demokratisk og tager et stort samfundsansvar, og det er ifølge tænketanken vigtigt, at flere får øjnene op for værdien af de medlemsejede selskaber. Håbet er, at den viden og debat tænketanken kan skabe, kan være med til at vække interessen for sagen både hos medierne, hos beslutningstagerne og hos danskerne.

Tænketanken Demokratisk Erhverv blev lanceret 25. april 2018 og har i dag 25 medlemsvirksomheder.

Demokratisk Erhverv tæller (foruden OK) blandt andet:
Arla, Coop, Dansk Energi, Danske Vandværker, Demokratisk Erhvervsnetværk, Eniig, Forenet Kredit, GF Forsikring, KnowledgeWorker, Kooperationen, NRGi og Thise Mejeri.

For yderligere oplysninger kontakt:
Sekretariatet for opstarten af den erhvervsdemokratiske tænketank. Magnus Skovrind Pedersen, magnus@demokratisk.dk, +45 2856 3777.
Eller i relation til OK: Rasmus Boserup, pressechef i OK, på rabo@ok.dk og +45 8932 2227.

Se mere her: www.demokratiskerhverv.dk

Mere fra OK a.m.b.a.

OK a.m.b.a.

http://www.ok.dk/

  • ok@ok.dk
  • +45 78764700
  • Åhave Parkvej 11, 8260 Viby J, Danmark

OK a.m.b.a. er et 100 % danskejet energiselskab, som primært er kendt for at drive mere end 660 tankstationer fordelt over hele landet. Men vi er meget mere end det.  Vi forsyner nemlig også danskerne med en lang række andre energiprodukter som el, naturgas, varmepumper og energistyring. Og så forsyner vi danske sportsklubber og idrætsforeninger med sponsorater – og god energi…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere