10.01.2017  |  Samfund

Engagement for meget mere end 1,1 millioner kroner i UNICEF By

Indhold fra partner Hvad er dette?

Efter et år som UNICEF By har Ringsteds erhvervsliv og indbyggere i fællesskab indsamlet næsten 1,1 millioner kroner til børn i Myanmar.

Igennem et helt år har Ringsteds borgere og erhvervsliv strikket, holdt børnefestival, motioneret, kreeret kager og lagt en enorm energi i at fylde både indsamlingsbøtter og hjerner til fordel for børn i Myanmar.

Og resultatet af den store indsats er, ud over viden om børn i Myanmar og FNs børnekonvention, næsten 1,1 millioner kroner. Helt præcist har Ringsted indsamlet 1.091.000 kroner, som UNICEF Danmark i dag fik overrakt ved en afslutningsceremoni på Vigersted skole.

Indsamlingsbeløbet svarer til at hver eneste af kommunens mere end 34.000 borgere har bidraget med lidt over 32 kroner hver. Og det er rigtig flot, mener generalsekretær i UNICEF Danmark Steen M. Andersen, der takker Ringsted for en solid indsats.

-  Det store engagement, de sjove aktiviteter og det hårde arbejde Ringsted har lagt i UNICEF By 2016 har givet et virkelig godt resultat. Og den store indsats kommer til at gøre en stor forskel for nogle af verdens mest udsatte børn, siger generalsekretær i UNICEF Danmark Steen M. Andersen.

Pengene går til blandt andet til brønde og sikre sanitære forhold for børn i Myanmar og til viden og undervisning i god hygiejne.

Engagementet fortsætter
Ringsteds borgmester Henrik Hvidesten er også imponeret over den indsats blandt andet lokale virksomheder, foreningsliv, skoler og dagtilbud har budt ind med. Han er ret sikker på, at der ikke findes et eneste barn over tre år i Ringsted Kommune, der ikke kender UNICEF og landet Myanmar, og det har været forrygende at opleve, mener han.

- Som kommune har vi fået rigtig meget ud af at være UNICEF By. Projektet har for os været meget mere end en indsamling til et godt formål. Vi har oplevet et engagement, som jeg er sikker på kommer til at række langt ud over 2016 med masser af nye samarbejdsflader og nye aktiviteter, siger Henrik Hvidesten.

Og engagementet varer ved. To af Ringsteds skoler har nemlig valgt, at de fremover skal have børns rettigheder fast på skoleskemaet som UNICEF Rettighedsskole. Her samarbejder elever, lærere og forældre om de værdier, der står i FNs Børnekonventions og sikrer, at de bliver til mere end ord. Erfaringer viser nemlig, at det giver trivsel. Blandt andet Vigersted skole, der lagde jord til afslutningsceremonien, kan i 2017 kalde sig for UNICEF Rettighedsskole.

I løbet af 2016 har et støt stigende antal ringsteder også valgt at støtte UNICEFs arbejde for verdens udsatte børn med et fast beløb hver måned. I årets ni første måneder steg antallet af engagerede støtter med ni procent sammenlignet med samme periode i 2015.

Ringsted kommune giver stafetten videre til Ballerup kommune, der nu skal engagere store og små, kulturliv og sportsklubber, politikere og erhvervsliv, når de overtager titlen som UNICEF By i 2017.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere