04.08.2021  |  Klima, miljø og energi

Enzymatisk genanvendt plastik består prøven i førende mærkers flasker

I sidste måned annocerede L’Oreal sammen med Nestlé Waters, PepsiCo og Suntory Unveil, at de havde udviklet de første enzymatisk genanvendte flasker til fødevarekvalitet. Det er på baggrund af biokemivirksomheden Carbios’ innovative teknologi.

Tilbage i 2017 gik biokemivirksomheden Carbios sammen med L’Oreal om et consortium, der skulle udvikle Carbios’ enzymatisk genavndelige plastik, så det kan bruges i en industriel skala. Teknologien har nu bevist sit værd, efter det er lykkedes fire store mærker at producere prøveflasker til en række af deres produkter med succes.

Der er tale om mærkerne L’Oreal, Nestlé Waters, PepsiCo og Suntory Unveil, der står bag produkter som Biotherm, Perrier og Pepsi Max, der har fundet ud af bruge den genanvendte plastik på en sundhedsfaglig forsvarlig manér.

”Vi er glade for at kunne annocere, at flaskerne har været en succes i pilotfasen, og vi er begejstret over at være i en position, hvor vi skaber fremtidens emballage sammen med vores partnere”, siger Jacques Playe, der er L’Oréal’s Global Head of Packaging and Product Development, og fortsætter: ”Det er et lovende stykke innovation, som demonstrerer vores engagement i at bringe mere miljøvenlige løsninger til markedet”.

Læs også: Plastikforbud reducerer ikke brugen af engangsprodukter

Selve teknologien har franske Carbios brugt over 10 år på at udvikle. Ved at fin-justere enzymteknologien har Carbios gjort det muligt at nedbryde enhver slags PET-plastik til dets byggesten for derefter at sætte det sammen igen, som var det virginplast.

”Vi har skabt gennemsigtige flasker i fødevarekvalitet fra enzymatisk genanvendt, farvet og kompleks plastik, så det i dag ligner virgin PET-plastik. Prøveflaskerne viser teknologiens levedygtighed, som betyder, at vi endelig kommer i nærheden af at kunne skabe en reel cirkulær produktion af PET plastik og undgå affald”, forklarer adm. direktør for Carbios, Jean Claude Lumaret, i en pressemeddelelse.

Nu handler det blot om at få produktionen op i skala for både Carbio, samt L’Oreal, Nestlé Waters, PepsiCo og Suntory Unveil. Inden 2025 regner Carbio med at have åbnet omfattende industrielle faciliteter, der kan håndtere 40.000 ton plastik.

- KCP

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere