20.08.2019  |  Samfund

Erhvervslivet efterlyser viden og retning for arbejdet med verdensmål

Erhvervslivet efterlyser klare visioner og mere viden om, hvordan virksomheder kan arbejde med og støtte op om FN’s 17 verdensmål. Det kan særligt hjælpe de mindre og mellemstore virksomheder, viser en ny måling fra PwC.

Der mangler kendskab til verdensmålene i dansk erhvervsliv, og der er derfor efterspørgsel efter klare visioner fra politikerne.

Det skriver PwC på baggrund af deres nye måling ’Verdensmålene i erhvervslivet’, hvor knap 400 danske erhvervsledere i perioden 26. maj til 13. juni er blevet spurgt til deres kendskab til FN's verdensmål, hvilke mål de arbejder med og deres vurdering af, hvad politikerne kan gøre for at gøre det nemmere at arbejde med målene. 

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Arbejdsmarkedets parter gik i dialog om Verdensmål otte

Her svarer 31 procent af erhvervslederne, at de har et lavt eller slet ingen kendskab til verdensmålene. Blandt de mindre virksomheder er det hele 40 procent, der svarer dette. Desuden svarer 19 procent af erhvervslederne fra de store virksomheder, at de slet ikke arbejder med et eller flere af verdensmålene, mens tallet er 30 procent blandt de mindre og mellemstore.

“Der er en stor andel, særligt blandt de mindre og mellemstore virksomheder, der slet ikke arbejder med målene. Det er ærgerligt, da de dermed ikke alene går glip af muligheden for at gøre noget godt for samfundet, men også af en potentiel økonomisk gevinst”, siger Jesper Wiinholt, partner i PwC.

Han henviser til, at 45 procent af dem, der allerede arbejder med verdensmålene, svarer, at det er en økonomisk gevinst for deres forretning.

“Det er langt fra ren filantropi for virksomhederne at arbejde med verdensmålene, så det betaler sig at få flere virksomheder til at støtte op”, siger Jesper Wiinholt og fortsætter:

”De fleste erhvervsledere peger dog på, at de arbejder med verdensmålene, da de ønsker at tage et fælles ansvar, ligesom mange peger på, at der er en forventning herom fra eksterne interessenter".

Politikerne må på banen
Målingen peger også på, at der ifølge erhvervslederne kan gøres en del fra politisk side for at lette dansk erhvervslivs arbejde med de 17 verdensmål.

“Undersøgelsen viser, at blandt de erhvervsledere, der ikke arbejder med målene, svarer hver femte, at det skyldes manglende viden om, hvordan de skal komme i gang”, siger Jesper Wiinholt og fortsætter:

”Det viser, at der er et klart potentiale i forhold til at få flere med ved at sætte FN’s verdensmål på skoleskemaet, udstikke klare visioner og i højere grad dele de gode erfaringer - herunder ikke mindst sikre, at virksomhederne kender de sites, der allerede findes med gode eksempler”.

Blandt de verdensmål, der bliver arbejder med i særligt de store virksomheder, udgør ansvarligt forbrug og produktion, klimaindsatsen og bæredygtig energi ifølge målingen top tre.

“Det er naturligt, at de store virksomheder går foran, måske særligt på klimaagendaen, og verdensmålene indeholder generelt nogle komplekse problemstillinger, som virksomhederne skal forsøge at omsætte til konkrete forretningsidéer”, siger Jesper Wiinholt og fortsætter:

Læs også: Vil du udvikle din virksomhed med verdensmål?

”Rigtigt grebet an, kan udfordringerne dog fungere som løftestang for innovation og forretningsudvikling til gavn for både samfundet og virksomhedens bundlinje”.

- JMA

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere