03.02.2023  |  Klima, miljø og energi

ESG-chef: Kommende rapporteringskrav kan påvirke aktier

Med nye regler og krav om rapportering af ESG på vej kan virksomheders arbejde på området også kunne påvirke prissætningen af deres aktier. Det fortæller tidligere advokat og nuværende bæredygtighedsdirektør hos ISS.

Finansielle resultater bliver måske ikke det eneste område, der vil kunne påvirke C25-virksomheders aktie-performance. ESG-rapportering vil nemlig også fremover have en direkte økonomisk betydning.

Det mener Kristoffer Lykke-Olesen, der tidligere har været ansat som advokat hos Kromann Reumert og som nu leder ESG- og bæredygtighedsrapporteringen hos servicekoncernen ISS.

Læs også: Revisorer hyrer i hobevis forud for rapporteringskrav

Det skriver Finans på baggrund af en artikel fra AdvokatWatch.

C25 er et indeks, som rangerer 25 af de største børsnoterede virksomheder i Danmark. Og her fortæller Kristoffer Lykke-Olesen, at deres aktiviteter – særligt bæredygtige – så kommunikeres på en måde, der skaber værdi både internt og eksternt.

Hos ISS fortæller han, at man endnu ikke har fundet den endelige kommunikationsform – men at det kan kommende krav om ESG-rapportering være med til at ændre på.

Læs også: Secondhandmode rammer børsen i Sverige

Vigtigst er det dog bare at komme i gang.

”Vi bliver nødt til at styre efter vores bedste bud og så korrigere hen ad vejen. Vi kommer ikke til at ramme helt rigtigt, men vi kommer til at ramme mere rigtigt, end hvis vi ikke gjorde noget,” siger Kristoffer Lykke-Olesen ifølge Finans og tilføjer, at man hos ISS blandt andet indsamler data om CO2-udledningen fra energiforbruget i koncernens bygninger.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere