28.02.2022  |  Klima, miljø og energi

Secondhandmode rammer børsen i Sverige

I fredags havde seconhand-platformen Rebelle første handelsdag på vækstbørsen First North i Stockholm. ”Der vil ske en konsolidering i markedet for køb og salg af secondhand på nettet, og her vil tid, historik, størrelse og adgang til kapital være væsentligt for dem, som skal være en del af det,” siger investor.

Den tyske virksomhed Rebelle, der har opbygget en platform for genbrugte luksusvarer indenfor mode, havde i fredags første handelsdag på vækstbørsen First North i Stockholm.

Det skriver Børsen Bæredygtig.

“Markedet er ret fragmentet. Der er nogle små, dygtige selskaber i lokale markeder. Vi ser Europa som vores marked, og det åbner meget større og langt mere interessante muligheder for andre virksomheder, når vi er børsnoteret," fortæller stifter Cécile Wickmann, der i dag er kommerciel direktør.

Virksomhende modtog samtidig Nasdaq's grønne certifikat "Green Designations", som blev lanceret i sommer for at støtte børsselskaber med grønne forretningsmodeller og strategier. Rebelle bliver det første selskab med en grøn notering på First North.

Læs også: Nasdaq sætter strøm til ESG-agendaen

For at komme i betragtning til Green Designations certifikatet skal over 50 procent af omsætningen stamme fra aktiviteter, der betragtes som grønne, mens de fortsat skal investere en betydelig andel i grønne aktiviteter.

I valideringsprocessen var det tydeligt at forretningsmodellen levede op til kravene, da salg af genbrugte varer grundlæggende sparer en masse ressourcer. Men samtidig blev Rebelle opmærksom på de negative påvirkninger transportdelen udgør.

"Vi havde allerede kompensationsprogrammer på plads, men vi havde aldrig udregnet, hvor mange produkter, der bliver transporteret med tog, lastbil eller fly. Alle det dukkede op i løbet af processen og har gjort os opmærksomme på, hvad vi skal arbejde videre med," siger Cécile Wickmann.

Friheden Invest samt North East Ventures (NEV) investerede i Rebelle i 2017. Sammen med den resterende ejerkreds har de det seneste år arbejdet mod børsnoteringen.

”Der vil ske en konsolidering i markedet for køb og salg af secondhand på nettet, og her vil tid, historik, størrelse og adgang til kapital være væsentligt for dem, som skal være en del af det,” skriver Christoffer Martinsen-Køgnigsfeldt, ansvarlig for direkte investeringer hos Friheden.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere