02.02.2023 | Klima, miljø og energi
Revisorer hyrer i hobevis forud for rapporteringskrav
PwC skal ansætte 100.000 medarbejdere globalt, mens EY fordobler sin stab for at være klar til nye rapporteringskrav, som træder i kraft næste år.
Revisionsselskaber landet over står overfor en enorm opgave, når det nye CSRD-direktiv fra EU træder i kraft i 2024. Det indbefatter nemlig, at danske virksomheder fremover skal rapportere om alt fra miljø, socialt ansvar til virksomhedsledelse.
Derfor er flere at selskaberne nu på rov efter mere arbejdskraft. Det skriver Børsen efter at have talt med tre ud af fire af de største revisionshuse i Danmark.
Læs også: For kun halvdelen af indkøbere flugter ESG-mål med forsyningskædestrategi
Her fortæller PwC blandt andet, at de globalt frem mod 2026 skal ansætte omkring 100.000 medarbejdere til ESG-rådgivning – indtil videre har selskabet ansat 43.000.
Revisionsselskabet EY skal i Danmark ansætte op til 200 nye medarbejdere, mens Deloitte endnu ikke har konkrete tal på, hvor mange nye medarbejdere man forventer at rekruttere.
Læs også: Annoncører vælger stadig i lav grad bureau efter ESG – men markedet modnes
Mads Stærdahl Rosenfeldt, partner hos Deloitte, fortæller, at man til gengæld har investeret på området i flere år.
“Med CSRD oplever vores kunder regulatoriske krav i en skala og hastighed, vi ikke har set før, og det betyder også en klart øget efterspørgsel efter rådgivnings- og revisionsydelser inden for bæredygtighed. Derfor bliver det en disciplin, som morgendagens revisorer skal mestre i samspil med bæredygtighedsspecialister,” siger han til Børsen.
- HCL
Klima, miljø og energi

Energikoncern stopper med at sælge ”grøn strøm”
Danske Norlys vil ikke længere være en del af Forbrugerombudsmandens mærkningsordning for Grøn Strøm. ”Mærkningen giver ikke mere grøn strøm”, lyder forklaringen.
Kommunikation

EU melder ud om bindende anti-greenwashingkrav
EU's udgave af regler om vildledende markedsføring med grønne påstande lbekræfter den danske tilgang - og skruer op for dokumentationskravene.
Klima, miljø og energi

Rapport: Op mod 44 procent af det træ, der fældes i Danmark, kan ikke spores
I den første rapport over Danmarks samlede forbrug af træ konkluderer forskere fra Københavns Universitet, at vi ikke ved, hvor næsten halvdelen af det træ, der fældes i Danmark, kommer fra. Og det er et problem, lyder det fra forskerne bag rapporten, da viden om vores træforbrug er vejen til mere bæredygtighed på området.
Supply chain

Alternativt byggemateriale: Ny teknologi skal erstatte nyopgravet sand og beton med nedrevet beton
Verdens naturlige råstoflagre af sten og sand er under pres, og kan ikke blive ved med at forsyne bygge- og anlægssektorens behov. Derfor er seks byggeaktører gået sammen om at sikre cirkulært producerede råstoffer til nye projekter – blandt andet nedrevet beton fra tidligere byggerier.
Klima, miljø og energi
AP Pension vinker farvel til fossile virksomheder i investeringsporteføljen
73 virksomheder er ikke længere en del af AP Pensions investeringsaktiviteter – blandt andet Shell og Total.
Strategi & ledelse

Mærsk offentliggør nye klimatal senere i år
For første gang vil Mærsk i år fremlægge en række reduktionsformål for en del af udledningerne fra blandt andet fragtindkøb.