02.02.2023  |  Klima, miljø og energi

Revisorer hyrer i hobevis forud for rapporteringskrav

PwC skal ansætte 100.000 medarbejdere globalt, mens EY fordobler sin stab for at være klar til nye rapporteringskrav, som træder i kraft næste år.

Revisionsselskaber landet over står overfor en enorm opgave, når det nye CSRD-direktiv fra EU træder i kraft i 2024. Det indbefatter nemlig, at danske virksomheder fremover skal rapportere om alt fra miljø, socialt ansvar til virksomhedsledelse.

Derfor er flere at selskaberne nu på rov efter mere arbejdskraft. Det skriver Børsen efter at have talt med tre ud af fire af de største revisionshuse i Danmark.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: For kun halvdelen af indkøbere flugter ESG-mål med forsyningskædestrategi

Her fortæller PwC blandt andet, at de globalt frem mod 2026 skal ansætte omkring 100.000 medarbejdere til ESG-rådgivning – indtil videre har selskabet ansat 43.000.

Revisionsselskabet EY skal i Danmark ansætte op til 200 nye medarbejdere, mens Deloitte endnu ikke har konkrete tal på, hvor mange nye medarbejdere man forventer at rekruttere.

Læs også: Annoncører vælger stadig i lav grad bureau efter ESG – men markedet modnes

Mads Stærdahl Rosenfeldt, partner hos Deloitte, fortæller, at man til gengæld har investeret på området i flere år.

“Med CSRD oplever vores kunder regulatoriske krav i en skala og hastighed, vi ikke har set før, og det betyder også en klart øget efterspørgsel efter rådgivnings- og revisionsydelser inden for bæredygtighed. Derfor bliver det en disciplin, som morgendagens revisorer skal mestre i samspil med bæredygtighedsspecialister,” siger han til Børsen.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere