16.01.2023 | Kommunikation
Annoncører vælger stadig i lav grad bureau efter ESG – men markedet modnes
Mindre end hver tiende annoncør vægter bæredygtighed og diversitet meget højt i deres marketingsbureauer. Dog skal branchen ikke hvile på ESG-laurbærrene, lyder det fra flere sider. Kravene kommer nemlig.
Som det har været tilfældet i mange år, svarer flest annoncører, at det er et marketingsbureaus evne til skabe resultater og vise forretningsforståelse, der er vigtigst, når de vælger en partner, mens bæredygtighed og diversitet kun er meget vigtigt for henholdsvis otte og seks procent.
Det viser MyImage Bureau 2023, som analysehuset MyResearch står bag, hvor 966 danske marketingsansvarlige har deltaget.
Det betyder dog ikke, at bureauerne skal ligge på den lade sig, når det kommer til ESG. For ifølge undersøgelsen svarer henholdsvis 67 og 60 procent, at bæredygtig og diversitet har ’stor eller nogen betydning’ – en udvikling, som Karina Holm Henriksen, adm. direktør på bureauet We Love People, kun ser gå én vej:
Læs også: Forbrugerombudsmandens linje er juridisk skudsikker
”Her og nu svarer annoncører helt forventeligt i toppen, at deres bureau skal kunne levere resultater, det er jo det, vi er sat i verden for. At vi så også skal have styr på diversitet og agere bæredygtige, tror jeg bliver en hygiejnefaktor i fremtiden,” skriver hun i en mail til mediet Markedsføring.
Selvom annoncørerne ikke vurderer, at de vægter ESG højest og belønner bureauer, når de prioriteter bæredygtighed og diversitet, så kan bureauer, der forsømmer det, ende med at blive straffet for at være bagud og ikke at leve op til de nye minimumskrav.
”Men det tager tid. Som på mange andre områder inden for bæredygtighed tager det tid at modne markedet,” uddyber Karina Holm Henriksen og noterer, at udviklingen nu er på vej i udlandet.
”Vi allerede ser mange internationale annoncører, der efterspørger ESG-rapportering og vælger bureauer baseret på blandt andet diversiteten i medarbejdersammensætningen. I langt større grad, end hvad vi tidligere har forventet, og fra annoncører, der historisk ikke har haft dette fokus,” tilføjer Christian Stjerneklar, adm. direktør hos Kreativitet & Kommunikation, i et debatindlæg i Markedsføring.
Læs også: CSRD: Mål og rute er klar – hvor starter din virksomhed?
Det er netop de store, internationale virksomheder, der ofte starter disse typer tendenser og udviklinger, som løbende smitter af på det danske marked og modner det. En proces, som kommende EU-lovgivning også vil puste til, vurderer både Charlie Stjerneklar og Karina Holm Henriksen.
”Direktiv om bæredygtighedsrapportering (CSRD) øger, helt kort, kravene til rapportering om bæredygtighed, og indfører krav om revision og rapportering. I første omgang påvirker det ’kun’ de store virksomheder, men kravene flyder ned igennem leverandørlagene – også til bureauerne,” forklarer Charlie Stjerneklar.
”Som rådgivere indgår vi jo i annoncørernes værdikæde, og den skal de alle sammen kunne redegøre for i de kommende år,” tilføjer Karina Holm Henriksen.
- KCP
Strategi & ledelse

Spirii kåret til verdens bedste grønne startup
Den danske eMobility-platform Spirii er netop kåret til verdens bedste ved årets prisuddeling til Global Startup Awards. Spirii blev den eneste nordiske startup, der tog en pris med hjem.
Klima, miljø og energi

Nu går Det Grønne Forskernetværk i luften
Der var mere end fuldt hus, da forskere fra landets universiteter inviterede til lanceringen af Det Grønne Forskernetværk – et netværk, der skal styrke deres stemme i den offentlige debat, presse universiteter mod en grønnere retning og etablere nye indbyrdes samarbejder.
Klima, miljø og energi

Nyt projekt skal udvikle national standard for måling af biodiversitet
Projektet ’Udvikling af en national metode til kortlægning af bynatur’ skal det næste år være med til at finde en standard for, hvordan man kan måle og registrere biodiversitet i områder med bebyggelse.
Strategi & ledelse

Sådan kan virksomheder reagere på IPCC-rapporten
Udsigterne i FN-organets opsamlingsrapport er dystre. Hvad kan virksomheder gøre for at trække udviklingen i en bedre retning? Der er i hvert fald fem muligheder.
Klima, miljø og energi

Landmænd viser stor interesse for opsætning af solceller
LanboNord oplever massiv interesse fra landmænd, der gerne vil etablere solceller i landbruget. Det er nemlig god forretning, lyder det.
Samfund

Bankkollaps puster til transatlantisk antiklimakamp
I USA når kritikken af selskabers fokus på ESG nye højder, efter at Silicon Valley Bank for nylig lukkede dørene, og den amerikanske præsident var nødsaget til at nedlægge veto mod et anti-ESG-forslag.