16.01.2023  |  Kommunikation

Annoncører vælger stadig i lav grad bureau efter ESG – men markedet modnes

Mindre end hver tiende annoncør vægter bæredygtighed og diversitet meget højt i deres marketingsbureauer. Dog skal branchen ikke hvile på ESG-laurbærrene, lyder det fra flere sider. Kravene kommer nemlig.

Som det har været tilfældet i mange år, svarer flest annoncører, at det er et marketingsbureaus evne til skabe resultater og vise forretningsforståelse, der er vigtigst, når de vælger en partner, mens bæredygtighed og diversitet kun er meget vigtigt for henholdsvis otte og seks procent.

Det viser MyImage Bureau 2023, som analysehuset MyResearch står bag, hvor 966 danske marketingsansvarlige har deltaget.  

Det betyder dog ikke, at bureauerne skal ligge på den lade sig, når det kommer til ESG. For ifølge undersøgelsen svarer henholdsvis 67 og 60 procent, at bæredygtig og diversitet har ’stor eller nogen betydning’ – en udvikling, som Karina Holm Henriksen, adm. direktør på bureauet We Love People, kun ser gå én vej:

Læs også: Forbrugerombudsmandens linje er juridisk skudsikker

”Her og nu svarer annoncører helt forventeligt i toppen, at deres bureau skal kunne levere resultater, det er jo det, vi er sat i verden for. At vi så også skal have styr på diversitet og agere bæredygtige, tror jeg bliver en hygiejnefaktor i fremtiden,” skriver hun i en mail til mediet Markedsføring.

Selvom annoncørerne ikke vurderer, at de vægter ESG højest og belønner bureauer, når de prioriteter bæredygtighed og diversitet, så kan bureauer, der forsømmer det, ende med at blive straffet for at være bagud og ikke at leve op til de nye minimumskrav.

”Men det tager tid. Som på mange andre områder inden for bæredygtighed tager det tid at modne markedet,” uddyber Karina Holm Henriksen og noterer, at udviklingen nu er på vej i udlandet.

”Vi allerede ser mange internationale annoncører, der efterspørger ESG-rapportering og vælger bureauer baseret på blandt andet diversiteten i medarbejdersammensætningen. I langt større grad, end hvad vi tidligere har forventet, og fra annoncører, der historisk ikke har haft dette fokus,” tilføjer Christian Stjerneklar, adm. direktør hos Kreativitet & Kommunikation, i et debatindlæg i Markedsføring.

Læs også: CSRD: Mål og rute er klar – hvor starter din virksomhed?

Det er netop de store, internationale virksomheder, der ofte starter disse typer tendenser og udviklinger, som løbende smitter af på det danske marked og modner det. En proces, som kommende EU-lovgivning også vil puste til, vurderer både Charlie Stjerneklar og Karina Holm Henriksen.

”Direktiv om bæredygtighedsrapportering (CSRD) øger, helt kort, kravene til rapportering om bæredygtighed, og indfører krav om revision og rapportering. I første omgang påvirker det ’kun’ de store virksomheder, men kravene flyder ned igennem leverandørlagene – også til bureauerne,” forklarer Charlie Stjerneklar.

”Som rådgivere indgår vi jo i annoncørernes værdikæde, og den skal de alle sammen kunne redegøre for i de kommende år,” tilføjer Karina Holm Henriksen.  

- KCP

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere