14.01.2020  |  Samfund

EU’s strukturfonde hjælper virksomheder med grøn omstilling

NB Ventilation har netop gennemført en succesfuld grøn omstilling med hjælp fra EU. Nu bliver deres skrot omdannet til møbler og lamper.

Et europæisk regionalfondsprojekt kaldet ’Bæredygtige Synergier’ skal hjælpe små og mellemstore virksomheder med den grønne omstilling.

Læs også: Virksomhederne vil have standarder for cirkulær genanvendelse

Indtil videre har 100 nordjyske virksomheder deltaget i projektet for at blive mere energi- og ressourceeffektive.

En af disse virksomheder er NB Ventilation i Aalborg, der før deltagelsen i projektet var usikre omkring, hvad den grønne omstilling egentlig krævede.

”Det er med til at løfte en virksomhed som vores at deltage i strukturfondsprojekter. Vi kan have nogle visioner, om hvad vi gerne vil, men ved ikke helt, hvordan man gør, og så er det værdifuldt at være sammen med eksperter, som kan løfte os i den rigtige retning”, forklarer Per Højbjerre, direktør i NB Ventilation i Aalborg, til TV2Nord.

Udvikling undervejs
Fondens eksperter arrangerede et samarbejde mellem ventilationsvirksomheden og det socialøkonomiske værksted Råt&Godt i Aalborg. 

Værkstedet bruger fremover resterne fra produktionen i NB Ventilation og to andre virksomheder til en ny lampe- og møbelserie.

NB Ventilation har de seneste år oplevet stor fremgang – omsætningen er fordoblet de seneste fire år. Alligevel har ressourcerne til den grønne omstilling manglet.

Virksomheden gik da også til at starte med udelukkende ind i projektet for at finde et sted, de kunne afsætte deres skrot, men undervejs udviklede det sig:

Læs også: Dansk Metal: Plads til mere cirkulær økonomi i industrien

”Vi gik oprindeligt med i projektet, fordi vi ledte efter nogen, som kunne aftage vores skrot. Men vi fik også hjælp til visionen og til den grønne forretningsmodel, og det var en stor hjælp og har betydning i en virksomhed som vores”, siger Per Højbjerre.

- SMF

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere