19.02.2019  |  Menneskerettigheder

EU-medlemslande svigter internetbrugere med handicap, viser ny rapport

Indhold fra partner Hvad er dette?

89% af EU-landene opfylder ikke kravene i EU’s eget webtilgængelighedsdirektiv.

Det Europæiske Handicapforum (EDF) og Siteimprove offentliggør i dag rapporten "Demokrati, tilgængelighed og EU", der ved hjælp af Siteimproves Digital Certainty Index® (DCI) undersøger tilgængeligheden af EU-medlemslandenes websites.

Rapporten viser, at 25 af de 28 EU lande scorer dårligt, mens kun Danmark og Holland leverer en god tilgængelighedsoplevelse. Europa-Parlamentets officielle website blev også analyseret, og med en DCI-score på blot 55,8 er parlamentets website det mest utilgængelige af alle de undersøgte.

Det Europæiske Handicapforum (EDF), som er en paraplyorganisation, der forsvarer 80 millioner mennesker med handicaps interesser i Europa, siger, at manglende tilgængelig information på de nationale parlamenters websites er en alvorlig barriere for, at mennesker med handicap kan udøve deres politiske rettigheder til fulde.

“De nationale parlamenter har en afgørende og repræsentativ rolle i det moderne demokrati. Vigtigheden af at have fuldt tilgængelige websites er tydelig: det er ikke kun en lovlig forpligtelse, det har en grundlæggende betydning, at vi sikrer, at mennesker med handicap kan udøve deres ret til deltagelse i det offentlige og politiske liv”, siger Yannis Vardakastanis, formand for EDF.

Læs hele rapporten her.

Mere fra Siteimprove A/S

Siteimprove A/S

siteimprove.com

Corporate Social Responsibility Hos Siteimprove er CSR en vigtig del af vores hverdag. Af samme årsag tilsluttede vi os i 2010 FN's Global Compact, som er en globalt anerkendt organisation, der inddrager private virksomheder i løsningen af verdens sociale og miljømæssige udfordringer. Vi er meget stolte af vores CSR-initiativer, som omhandler områderne mi…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere