29.08.2016  |  Klima, miljø og energi

Få hjælp til at købe grønt

Indhold fra partner Hvad er dette?

Kommuner og andre offentlige institutioner i Østdanmark kan nu få hjælp til grønne indkøb. Miljøstyrelsens Rejsehold kommer nemlig snart til Sjælland og Bornholm. Tilmeldingsfristen er 16. september 2016.

Snart begynder anden runde af Miljøstyrelsens rejsehold, der hjælper kommuner, regioner og andre offentlige institutioner med grønne indkøb. Hjælpen er gratis, og alle offentlige institutioner på Sjælland og Bornholm kan søge om at være med.

Første runde er fuld i gang på Jylland og Fyn og fortsætter frem til oktober 2016. Anden runde foregår på Sjælland og Bornholm fra oktober 2016 til juni 2017. Interesserede kommuner, regioner og andre offentlige institutioner kan ansøge om at være med på: http://www.rejseholdforgrønneindkøb.dk/da Tilmeldingsfristen er 16. september 2016.

Rejseholdet giver gode råd og vejledning om alt lige fra indkøb af skolemøbler, hospitalsudstyr og gas-biler til nye indkøbsrutiner, krav om miljømærker i udbud og cirkulær økonomi.

Ålborg Kommune er blandt deltagerne i første runde af Rejseholdet. De får bl.a. rådgivning om cirkulær økonomi i indkøb:

”Rejseholdet hjælper os med at definere, hvilke krav det giver mening at stille, og hvordan vi kan gøre det, så vi ikke løber ind i juridiske udfordringer bagefter. Vi har fået stort udbytte af at deltage, og jeg kan kun opfordre andre til at ansøge om at deltage i anden runde af rejseholdet«, siger Michael Damm, Ålborg Kommune.

Rejseholdet er lanceret af Miljøstyrelsen og består af eksperter og rådgivere fra Dansk Standard, Force Technology og advokatkontoret Bird & Bird.

Mere fra Dansk Standard

Dansk Standard

www.ds.dk/da

  • ds@ds.dk
  • 39 96 61 01
  • Göteborg Plads 1, 2150 Nordhavn

Dansk Standard udvikler og udgiver standarder, udbyder kurser og tilbyder rådgivning. Målet med vores ydelser er at styrke erhvervslivets og samfundets konkurrenceevne og bæredygtighed.Dansk Standard er Danmarks standardiseringsorganisation. Vi giver vores kunder mulighed for at deltage i udviklingen af europæiske og internationale standarder og dermed få indflydelse på fremtidens marked…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere