Få overblikket: Det kan din virksomhed i første omgang udelade i bæredygtighedsrapporteringen

Når virksomheder skal rapportere efter de nye rapporteringsregler i CSRD, er der mulighed for at vente med arbejdet med en række datapunkter. Erhvervsstyrelsen hjælper med overblik over, hvilke virksomheder og hvilke standarder der kan indfases.

Foto: Dansk Erhverv

Der ligger et stort arbejde forud for de danske virksomheder, når de skal leve op til de nye krav til bæredygtighedsrapportering. Indfasning af kravene kan være med til at lempe arbejdsbyrden og sikre valide data. Erhvervsstyrelsen hjælper med overblik. Bæredygtighedsrapporteringen skal ske efter obligatoriske europæiske standarder for bæredygtighed (ESRS).

De nye regler stiller virksomheder over for nye og omfattende krav, der kræver indsamling og bearbejdelse af en bred vifte af data. Det er et skridt på vej mod mere transparent rapportering fra virksomheder. Der er dog åbnet for en række indfasningsmuligheder for virksomheder, som en anerkendelse af det store arbejde med ESRS, der ligger forude.

Det giver din virksomhed mulighed for en gradvis implementering af en række rapporteringskrav i ESRS’erne og en række datapunkter. Det betyder, at man helt eller delvist kan udelade en række oplysninger i op til 3 år.

Erhvervsstyrelsen har udarbejdet en oversigt, hvor man kan se:

  • Indfasningsmuligheder for alle virksomheder og
  • Indfasningsmuligheder for virksomheder med max. 750 ansatte

F.eks. kan virksomheder med max. 750 ansatte vente et ekstra år med at rapportere om Scope 3 (udledning af CO2 i virksomhedens værdikæde).

Du kan få et godt overblik over hvilke virksomheder, der er omfattet af mulighederne for indfasning, og hvor længe virksomheder kan vente på Erhvervsstyrelsens hjemmeside.

05.07.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Er din virksomhed omfattet af CSRD? Få svaret her

02.07.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Få hjælp til at strukturere og opbygge din ESG-rapportering

28.06.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Få hjælp til ESG-rapporteringen: Ny vejledning om, hvordan du anvender bæredygtighedsstandarder

28.05.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Er din virksomhed en SMV? Få her en skabelon til at komme i gang med ESG-rapporteringen

27.05.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Nye EU-regler på vej: Forbyder produkter fremstillet ved tvangsarbejde

24.05.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Få hjælp til at strukturere og opbygge din ESG-rapportering