Nye kurser: Sådan bliver dine medarbejdere til bæredygtighedseksperter
Ved dine medarbejdere nok om ESG, CS3D og ESRS? Hvis ikke, så er de ikke alene. Og heldigvis er der hjælp at hente. Læs med her og bliv klogere på, hvorfor dine medarbejdere skal på efteruddannelse, og hvor de kan komme det.
Du har formentlig hørt om ESG, CSRD, ESRS og CS3D, som er nogle af de begreber, der fylder ganske meget, når snakken falder på bæredygtighed.
Til gengæld er det langt fra lige så sikkert, at du ved, at der tilbydes en bred vifte af kurser, der kan give dine ansatte viden om grøn omstilling og bæredygtighed generelt
Men det gør der, og hvis din virksomhed er omfattet af en kompetencefond, så er der mulighed for at få kursusgebyret betalt og lønkompensation.
Og hvorfor er det godt at vide?
Fordi der er et stigende pres på virksomheder for at arbejde med bæredygtig udvikling, ESG og grøn omstilling. Og en stor del af presset kommer faktisk fra dine medarbejdere, som har en forventning om, at deres arbejdsplads tager et grønt ansvar. Det viser Dansk Erhvervs analyse ”Alle ombord 2023.”
Analysen viser også, at hver fjerde virksomhed oplever, at de mangler viden og kompetencer til opgaven med bæredygtighed, og at det er en barriere for den grønne omstilling.
Dine medarbejdere vil med andre ord gerne bidrage til den grønne omstilling. Og hvis de ikke er i stand til det, så kan det blive en udfordring for din virksomhed.
Ved at uddanne dine medarbejdere skaber du grundlag for, at de kan kommunikere jeres bæredygtighedsindsatser til kunder og forbrugere.
Casper Burlin
Her kan du blive klogere
Heldigvis er der hjælp at hente. Eksempelvis gennem Arbejdsmarkedsuddannelser, som efteruddannelser til ufaglærte og faglærte, som har job eller er ledige.
Kurserne øger deltagernes viden om bæredygtighed og grøn omstilling, og der er mulighed for både introduktionskurser og kurser om bæredygtighedsregnskaber, ledelseskurser og kurser om cirkulær forretningsforståelse.
Der er mange muligheder fx. ‘Bæredygtigt indkøb’, 'Adfærdsændrende kommunikation ift. Bæredygtighed', ‘Virksomhedens ESG-rapportering' og mange flere.
Arbejdsmarkedskurserne foregår på erhvervsskoler i hele landet.
Find Arbejdsmarkedsuddannelser her.
Tag en hel uddannelse i bæredygtighed og grøn omstilling
Med en akademiuddannelse i bæredygtighed og grøn omstilling kan medarbejdere få viden om, hvordan man udvælger og igangsætter bæredygtige tiltag, der understøtter grøn omstilling i virksomhedens værdikæde. Det er en forudsætning, at du har en relevant erhvervsuddannelse eller gymnasial uddannelse og 2 års erhvervserfaring.
Her arbejder man med bæredygtige forretningsmodeller og strategier, samt formulering af klimapolitikker og handlingsplaner med udgangspunkt i nationale og globale målsætninger.
Der er også flere uddannelser at vælge imellem fx ‘Grøn omstilling i praksis’, ‘Virksomhedens bæredygtighedsstrategi’, ‘Klimaregnskaber og mange flere.
Find akademiuddannelser her.
Det får du ud af det
Ved at uddanne dine medarbejdere skaber du grundlag for, at de kan kommunikere jeres bæredygtighedsindsatser til kunder og forbrugere. De ansatte bliver nemlig klædt på i forståelsen af de begreber, der er vigtige i bæredygtighedssammenhæng såsom ESG, bæredygtighed, greenwashing, cirkulær økonomi samt mærkningsordninger lovgivningen på området. Dette giver dine medarbejdere værktøjer til at arbejde med disse begreber i hverdagen med fokus på at skabe f.eks. kommunikation og markedsføring af bæredygtighed.
Virksomheder, der har overenskomst med Dansk Erhverv og HK, kan søge om støtte til kursusudgifter, og fuld lønkompensation på kompetencfonde.dk
Kontaktpersoner: Casper Burlin og Ellen Marie Friis Johansen, Dansk Erhverv
Denne artikel er del af et tema:
Tema: ESG-uddannelse og kompetenceudvikling
Efterspørgslen på ESG-kompetencer er eksploderet de seneste år, og med flere og flere lovkrav til virksomhederne ser kurven ikke ud til at knække foreløbig. Hvem kan hjælpe med at få videns- og færdighedsniveauer på højde med behovet? Det fortæller CSR.dk's partnere om i dette tema.