31.08.2017  |  Klima, miljø og energi

Case: FastPlast finder energibesparelser og øger produktiviteten

Indhold fra partner Hvad er dette?

Store energibesparelser lå skjult hos plastvirksomhed Fast Plast i Thisted, selvom virksomheden allerede havde en høj energieffektivitet. Med rådgivning fra Scanenergi kom nye energibesparelserne frem i lyset.

“Du finder ikke noget her”, sagde Fast Plasts direktør Steen Tandrup på det første møde med Scanenergi. Fast Plast har gennem årene haft fokus på energibesparelser, så direktøren var ret sikker på, at fabrikken var optimeret.

Alligevel sagde han ja tak til en energigennemgang. Konsulent Ole Thiebel Dahl fra Scanenergi mødte ganske rigtigt en energioptimeret fabrik, men han fandt også en mulighed for at opnå endnu større besparelser. Det var på de 56 ventilatorer, som bliver brugt til afkøling i produktionen, og som brugte for meget strøm i forhold til andre løsninger på markedet.

Et års tid efter gennemgangen skulle en af ventilatorerne udskiftes, og Fast Plast valgte at følge Scanenergis anbefaling.

”Da den nye ventilator kom på plads, blev forbedringen tydelig med det samme. Det virkede, og besparelsen på 50 % var til at tage at føle på”, siger Ole Thiebel Dahl.

22 % af energirenoveringen blev betalt af tilskud

Da den potentielle besparelse blev synlig og tilbagebetalingstiden viste sig at være under seks år, besluttede Fast Plast at skifte alle ventilatorer, og Scanenergi hjalp med at søge tilskud fra Energiselskabernes Energispareindsats. 

Steen Tandrup er tilfreds med de resultater, han har opnået:

”Jeg er glad for, at vi fik eksterne øjne på, som gav os yderligere besparelser på energiregningen. Tilbagebetalingstiden på under seks år har haft stor betydning for os. Samtidig betyder de nye ventilatorers højere kølekapacitet, at vi kan køle endnu mere og øge vores produktion”, slutter Steen Tandrup.

Resultaterne kort:

  • 47 % i besparelse på strømforbrug på 56 ventilatorer
  • 22 % i tilskud til projektet
  • 6 års tilbagebetalingstid på de nye ventilatorer
  • øget kølekapacitet, så produktionen kan øges med den samme installation

Klar til at optimere ved dig?

Vil du også have et bud på, om der er optimeringsmuligheder i vente ude hos dig? Få vores guide til det gode optimeringsprojekt, eller ring til kundeservice på 9920 9099, så vil de sende dig videre til en energirådgiver.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere