27.02.2020 | Klima, miljø og energi
Fire danske virksomheder ligger i top på klimaindsats
Danmark klarer sig godt, når det kommer til at gøre en indsats for klimaet. I hvert fald topper fire danske selskaber CDP’s liste med virksomheder, der ligger i den absolutte klimatop.
Organisationen CDP (Carbon Disclosure Project) indsamler klimadata fra mere end 8.000 virksomheder på globalt plan.
Læs også: Danske virksomheder i top af bæredygtighedsrangering
Baseret på resultaterne vurderer organisationen virksomhedernes indsats på klimaområdet og udvælger dem, der bliver placeret på den såkaldte A-liste – som blot udgøres af 179 virksomheder ud af de 8.000.
Hele fire danske virksomheder har fundet vej til A-listen: Både Lego, Ørsted, Novo Nordisk og Lundbeck befinder sig i den globale klimatop. Det skriver finans.dk.
”I resten af Skandinavien er det kun Norge, der har flere med seks virksomheder på A-listen. Finland har fire, og Sverige har tre, så i forhold til størrelsen af markedet klarer Danmark sig godt”, siger Steven Tebbe, direktør for CDP, til finans.dk.
De mange virksomheder indberetter selv data til CDP – i Danmark 43 selskaber. Klimadata, som sidenhen bliver delt med 525 investorer på verdensplan.
Vi kan gøre det bedre
Den enkelte virksomheds score er baseret på kvaliteten af de indberettede oplysninger sammenholdt med, hvor omfattende virksomhedens miljømålsætninger er.
Mærsk og Carlsberg har modtaget karakteren B, mens virksomheder som TDC og Pandora ligger i den modsatte ende af skalaen med karakteren F, fordi de indberettede oplysninger ikke er fyldestgørende.
Af de danske virksomheder i toppen af listen finder Steven Tebbe især Ørsted interessant, fordi energibranchen almindeligvis er en af de store klimasyndere.
”Selskabet gør en masse ting, hvor man revurderer sin forretningsmodel. Ørsted siger: Vi vil helt ud af kul, selvom mange andre selskaber stadig producerer kul”, siger Steven Tebbe til finans.dk.
Dog er han ikke generelt imponeret over selskabernes klimaindsats, da den gennemsnitlige globale score for virksomhederne er C minus.
Læs også: Lego, Rema 1000 og MobilePay på toppen af image-ranking
”Vi er alle nødt til at blive ledere på dette område”, afslutter han.
- SMF
Klima, miljø og energi

Svensk tekstilvirksomhed sikrer en transparent leverandørkæde igennem egne fabrikker
At have sine egne fabrikker og dermed mere kontrol over sin produktion er en stor fordel, når det kommer til arbejdet med bæredygtighed.
Klima, miljø og energi

Flyproducenten Boeing udvikler fly der kan flyve på ren bio-brændstof
Boeing bidrager til at flysektoren kan nå IATAs mål om reducere CO2-udledninger forårsaget af luftfart til halvdelen af 2005-niveauet inden 2050.
Kommunikation

Nye bæredygtighedskrav til finansielle virksomheder: EU’s taksonomi får store konsekvenser for byggeri og ejendomsinvesteringer
Første del af EU's klassifikationssystem for afrapportering af bæredygtige investeringer og aktiviteter har fokus på klima og CO2-reduktion. I første omgang er rapportering frivillig, men fra 1. januar 2022, er det et lovkrav for finansielle markedsaktører og store virksomheder at redegøre for deres investeringers indvirkning på miljøet. Ekspert i EU's taksonomi, Alexander Kaae Petersson fra Sweco, fortæller her om de nye krav til investeringer i nybyggeri og renovering, som EU håber, vil bidrage markant til den grønne omstilling.
Klima, miljø og energi

Maersk indgår samarbejde med NGO i kampen mod plastik i verdenshavene
Det ultimative mål er at nå en reduktion på 90% af den havplast der flyder rundt inden 2040.
Strategi & ledelse

Det handler om at komme derhen hurtigt nok - ikke om hvem, der kommer først
Vanen tro offentliggjorde Corporate Knights sin årlige liste over verdens 100 mest bæredygtige virksomheder på Davos-mødets første dag.
Strategi & ledelse

JYSK sætter mål for mere bæredygtig bomuld
Ved udgangen af 2024 vil al bomuld til JYSKs tekstilprodukter enten være genanvendt eller indkøbt med større krav til bæredygtighed.