21.01.2020  |  Strategi & ledelse

Danske virksomheder i top af bæredygtighedsrangering

Ørsted har skubbet Chr. Hansen ned på andenpladsen i Corporate Knights' rangering af de 100 mest bæredygtige virksomheder i verden, mens Novozymes er sprunget fra nr. 58 til en sjetteplads. Vestas og Novo Nordisk fastholder deres pladser på listen.

Dansk erhvervsliv er flot repræsenteret i toppen af det canadiske analysehus og erhvervsmagasin Corporate Knights’ årlige rangering af verdens mest 100 bæredygtige virksomheder, med tre selskaber i top-10. På årets liste er Ørsted gået i top og fortrænger dermed Chr. Hansen til andenpladsen, efter at ingrediensproducenten blev hyldet sidste år.

Læs også: Lego, Rema 1000 og MobilePay på toppen af image-ranking

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

For Ørsted-topchef Henrik Poulsen er det ikke alene vigtigt, at man har er ’a purpose-driven company’, der har reduceret sit CO2-udslip med over 80 procent siden 2006 og regner med at være ’basalt CO2-neutrale i 2025’, som han siger til Corporate Knights. Han lægger også stor vægt på de finansielle aspekter i transformationen.

”Det er ligeså vigtigt, at vi har gjort de her ting og samtidig vist god værdiskabelse for vores aktionærer, og gode afkast. (…) Siden Ørsted gik på børsen i 2016 er virksomhedens værdi mere end fordoblet til 40 mia. dollars. At drive selskabet kun for profit giver ikke mening, men at drive kun for et højere formål er heller ikke bæredygtigt på langt sigt. At gøre det godt og klare sig godt skal høre sammen”, siger han.

Udover de to nævnte er Novozymes også at finde blandt rangeringens ti bedste selskaber, efter et solidt hop fra en placering som nr. 58 sidste år. Endelig er Vestas, der vil være CO2-neutrale i 2030, gået en smule tilbage fra nr. 34 i 2019 til nr. 37 i år, mens Novo Nordisk er gledet fra nr. 58 sidste år til nr. 71 på den nye liste.

Næstbedst i Norden
Blandt de nordiske lande overgås de fem danske virksomheder på listen, hvilket er sjettebedst globalt, kun af Finland med seks, mens Sverige har tre selskaber med, bl.a. H&M, der er nye som nr. 27, og Norge blot et enkelt i form af forsikringsselskabet Storebrand på en 13. plads.

Topscorere er USA med 17 og Canada med 12, mens Frankrig er bedst i Europa med ni på den samlede tredjeplads. Herudover kan det nævnes, at Kina har fået to virksomheder med gennem nåleøjet, fabrikanten Byd, der bl.a. laver elbusser, og IT-giganten Lenovo.

Læs også: Coop er kongen af bæredygtige brands

På nogle af rangeringens øvrige placeringer støder man bl.a. på Googles moderselskab Alphabet som nr. 62, Tesla (74), Unilever (46), Ericsson (52), Toyota (92), Adidas (55) og brasilianske Natura, der i efteråret 2017 opkøbte The Body Shop, som nr. 30.

-AK

Denne artikel er en del af temaet I fokus: 15 mest læste i 2020

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere