11.06.2019  |  Klima, miljø og energi

Flügger dropper gratis plastikposer

Flügger-butikkerne udleverer årligt cirka 1,7 millioner plastikposer til kunderne, men for at nedbringe forbruget af plastik, skal kunderne fremover betale for poserne. Overskuddet fra salget af poserne doneres til velgørenhed.

Hidtil har malerkæden Flügger udleveret gratis plastikposer til kunderne, som de kunne transportere deres nye pensler, maling eller malertape hjem i. Alt i alt bliver det til cirka 1,7 millioner poser årligt fra koncernens godt 500 egne samt franchisebutikker.

Læs også: Brødrene Dahl udfaser plastikposer i butikkerne

Sådan er det ikke længere i Flüggers egne butikker. Plastikposerne vil stadig ligge under disken, men hvis kunderne ønsker en pose, skal de fremover lægge 2,50 kroner oveni deres samlede køb.

”Hvert år udleverer vi 1,7 millioner gratis plastposer, hvilket svarer til mere end 37 tons plast,” fortæller CEO i Flügger, Jimmi Mortensen, og uddyber, at det at få en pose måske i virkeligheden handler mere om vane end om nødvendighed.

Vil have kunderne til at tage stilling
Formålet med tiltaget er at reducere forbruget af plastik og at få kunderne til at tage aktivt stilling til, hvorvidt de har brug for en plastikpose eller kan undvære den. Koncernen håber med initiativet at kunne halvere brugen af poser, men det afhænger naturligvis af kunderne og deres adfærd.

”Det tager tid at ændre vaner, men det handler jo i bund og grund om, at vi alle tænker os om, så vi med små handlinger kan gøre en forskel. Hvis vi med dette tiltag kan være med til at reducere brugen af plastik med 10-20 tons, er det bestemt det værd, og vi håber, at vores kunder vil bakke op om initiativet”, siger Jimmi Mortensen. 

Læs også: Lidl introducerer genanvendeligt alternativ til frugt- og grøntplastikposen

Flügger har desuden besluttet at donere overskuddet fra salget af poser til velgørenhed. I tillæg til dette er Flügger i gang med at undersøge, hvorvidt den nuværende Flügger-pose kan erstattes af en mere bæredygtig udgave.

- JMA

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere