28.01.2022  |  Klima, miljø og energi

Case: Fleksibelt forbrug hjælper den grønne omstilling på vej

Indhold fra partner Hvad er dette?

Energi Danmark sikrer stabile og forudsigelige priser og optimerer SamAquas muligheder i den grønne omstilling.

Markedspriserne har gennem en længere periode oplevet store udsving. Derfor var det vigtigt for Samaqua, en organisation ejet af en række forsyningsselskaber, at deres nye samarbejdspartner på elmarkedet kunne sikre dem stabile elpriser, uden at de behøver spekulere på timing for indkøb. Valget faldt på Energi Danmark, og en stor del af Samaquas elaftale er baseret på Energi Danmarks Index-model. Det eliminerer spekulation og sikrer forudsigelige priser. Det betyder, at selvom elpriserne stiger meget i en periode, så kan Samaqua styre sine omkostninger. Det giver sikkerhed og tryghed.

Samtidig søgte Samaqua også en partner, som kunne indfri organisationens store ambitioner i forhold til den grønne omstilling. Flere af de 14 forsyningselskaber, der er en del af Samaqua, har nemlig elforbrug, som enten allerede er, eller i fremtiden vil være fleksibelt.

Hos Samaqua ønsker vi at agere aktivt i den grønne omstilling. Med Energi Danmark har vi fundet en samarbejdspartner, som gør det muligt at udnytte vores fleksible forbrug, så det både bliver til gavn for vores medlemmer og for miljøet,” siger Mattias Asferg Petterson, Projektleder hos Samaqua.

Og der er godt gang i at analysere og forberede det fleksible forbrug. Når elpriserne i visse timer er meget høje, kan Samaqua stille sin fleksible kapacitet til rådighed og modtager derfor rådighedsbetaling fra Energi Danmark. Det sker, fordi Energi Danmark er balanceansvarlig over for Energinet.dk.

Forbrugsfleksibilitet er et utroligt vigtigt led i den grønne omstilling. Vi er meget glade for, at Samaqua har valgt at bidrage med sin fleksibilitet, så vi sammen sikrer en omkostningseffektiv og sikker indpasning af vedvarende energi i det danske elsystem,” siger Mikkel Hauge Jensen, Senior Energy Risk Advisor, Specialist Demand Response hos Energi Danmark.

Samarbejdet mellem Samaqua og Energi Danmark har ydermere betydet, at der er fundet værdi i, at Samaquas medlemmer kan udstede certifikater (GoO’s) fra deres egenproduktion af el.

Energi Danmark er en samarbejdspartner, som har øje for hele vores forretning, og derfor fandt vi også sammen ud af, at der fandtes en ekstra indtjeningsmulighed for flere af vores medlemmer gennem at udstede certifikater,” forklarer Mattias Asferg Petterson, Projektleder fra Samaqua.

Mere fra Energi Danmark A/S

Energi Danmark A/S

https://www.energidanmark.dk/

Energi Danmark er markedsleder inden for handel med el i Danmark. Vi sælger el til kunder inden for erhvervslivet og offentlige institutioner og køber el af de decentrale kraftvarmeværker. Vi vil gøre det lettere for vores kunder at deltage i den grønne omstilling, og derfor tilbyder vi flere muligheder for at købe vedvarende energi og kan skr…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere