06.11.2017 | Samfund
I Australien sælger de ligestillingsobligationer
Der er en stigende efterspørgsel efter investeringer med sociale formål som f.eks. ligestilling. Det har fået Australia Bank til at sælge obligationer med særligt fokus på mangfoldighed. Der er dog stadig langt op til det niveau, de miljø- og klimamæssige obligationer ligger på, oplyser banken.
Flere virksomheder ønsker at investere i sociale aktiviteter, blandt andet inden for ligestilling mellem kønnene.
Tidligere på året rejste Australia Bank 500 millioner australske dollars fra investorer, der er opsatte på at fremme lighed mellem kønnene på arbejdsmarkedet og samtidig få et pænt afkast. Det var landets første ’kønsobligationer’. Det skriver CNN Money.
”Det sker ikke så tit, at du ser kapitalmarkeder og diversitet forene sig på den måde”, siger Eva Zileli fra National Australia Bank til CNN Money om investeringen.
De femårige obligationer fra den australske bank tilbød investorerne et årligt afkast på 3,25 procent, og udbyttet er efterfølgende blevet lånt til australske virksomheder, der arbejder for mere lighed mellem kvinder og mænd i arbejdsregi.
Voksende interesse i de sociale obligationer
Generelt oplever banken, at der er en stigende efterspørgsel efter investeringsmuligheder, der finansierer sociale projekter i den ene eller anden dur. Efterspørgslen har blandt andet skabt et behov for, at Den Internationale Kapitalmarkedssammenslutning (ICMA) i London udarbejder nye retningslinjer for gennemsigtighed for de ’sociale obligationer’, skriver CNN.
Den stigende interesse i det sociale viser sig også i Australia Banks planer for området i fremtiden – Eva Zileli fortæller til CNN, at banken vil fortsætte med at udbygge de socialt ansvarlige obligationer, både ift. ligestilling og andre temaer.
Læs også: Fortune kårer verdens bedste arbejdspladser
Trods den stigende interesse i investeringer med sociale formål ligger ’miljøobligationerne’ stadig noget højere ift. volumen. Data fra ICMA viser, at der i løbet af årets første ni måneder var blevet udstedt ’grønne obligationer’ til en værdi af mere end 80 milliarder australske dollars.
”Jeg tror ikke, at de sociale obligationer har kapaciteten til at blive lige så store som de grønne”, siger Eva Zileli til CNN. Hun tilføjer:
”Der er en begrænset mængde af udlån til at støtte op om diversitetsaktiviteter. Jeg tror ikke, der er nok udlån i den mængde, til at denne type obligationer kan nå samme niveau som klimaobligationerne”.
-CHM
Supply chain

Knaphed på sand, sten og grus: Københavns betonaffald skal sikre råstoffer til fremtidens byggeri
Et nyt samarbejde mellem betonproducenten Unicon og Norrecco, der behandler byggeaffald med henblik på genanvendelse, vil modvirke mangel på råstoffer ved at udnytte større dele af overskuds- og nedrivningsbeton i hovedstadsregionen.
Medarbejder

Jo yngre vi er, jo mere åbne er vi om vores løn
Mere end halvdelen af danskerne taler om deres løn med kollegerne. Særligt de yngre generationer på arbejdsmarkedet er åbne om deres løn. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra IDA.
Klima, miljø og energi

Dansk FN-chef: Vi kan ikke genanvende os ud af klimakrisen
Inger Andersen, generaldirektør for FN's miljøprogram, advarer mod en stigende produktion af plastik.
Strategi & ledelse

Globalt værktøj skal hjælpe virksomheder med at opgøre deres aftryk på biodiversiteten
Taskforce on Naturerelated Financial Disclosures (TNFD) har netop lanceret et nyt rapporteringsværktøj, som virksomheder kan bruge til at opgøre deres aftryk på og afhængighed af naturen. Finans Danmark og UN Global Compact Network Denmark har stået i spidsen for en Nordisk konsultationsgruppe, som har bidraget til at udbrede kendskabet til det nye værktøj.
Samfund
Hårde tider for verdensmålene
FN-systemet presser nu på for at finde flere penge til indsatsen. De nordiske virksomheder mener selv, de halter bagud på handling.
Samfund

Rapport: Uinteresserede ministre er grund til manglende verdensmålsvurderinger i lovforslag
Næsten ingen lovforslag får påpeget negative konsekvenser for verdensmålene. Grunden findes hos uinteresserede politikere og embedsmænd.