06.11.2017  |  Samfund

I Australien sælger de ligestillingsobligationer

Der er en stigende efterspørgsel efter investeringer med sociale formål som f.eks. ligestilling. Det har fået Australia Bank til at sælge obligationer med særligt fokus på mangfoldighed. Der er dog stadig langt op til det niveau, de miljø- og klimamæssige obligationer ligger på, oplyser banken.

Tidligere på året rejste Australia Bank 500 millioner australske dollars fra investorer, der er opsatte på at fremme lighed mellem kønnene på arbejdsmarkedet og samtidig få et pænt afkast. Det var landets første ’kønsobligationer’. Det skriver CNN Money.

”Det sker ikke så tit, at du ser kapitalmarkeder og diversitet forene sig på den måde”, siger Eva Zileli fra National Australia Bank til CNN Money om investeringen.

De femårige obligationer fra den australske bank tilbød investorerne et årligt afkast på 3,25 procent, og udbyttet er efterfølgende blevet lånt til australske virksomheder, der arbejder for mere lighed mellem kvinder og mænd i arbejdsregi.

Voksende interesse i de sociale obligationer
Generelt oplever banken, at der er en stigende efterspørgsel efter investeringsmuligheder, der finansierer sociale projekter i den ene eller anden dur. Efterspørgslen har blandt andet skabt et behov for, at Den Internationale Kapitalmarkedssammenslutning (ICMA) i London udarbejder nye retningslinjer for gennemsigtighed for de ’sociale obligationer’, skriver CNN.

Den stigende interesse i det sociale viser sig også i Australia Banks planer for området i fremtiden – Eva Zileli fortæller til CNN, at banken vil fortsætte med at udbygge de socialt ansvarlige obligationer, både ift. ligestilling og andre temaer.

Læs også: Fortune kårer verdens bedste arbejdspladser

Trods den stigende interesse i investeringer med sociale formål ligger ’miljøobligationerne’ stadig noget højere ift. volumen. Data fra ICMA viser, at der i løbet af årets første ni måneder var blevet udstedt ’grønne obligationer’ til en værdi af mere end 80 milliarder australske dollars.

”Jeg tror ikke, at de sociale obligationer har kapaciteten til at blive lige så store som de grønne”, siger Eva Zileli til CNN. Hun tilføjer:

”Der er en begrænset mængde af udlån til at støtte op om diversitetsaktiviteter. Jeg tror ikke, der er nok udlån i den mængde, til at denne type obligationer kan nå samme niveau som klimaobligationerne”.

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere