Flere statsejede selskaber har ikke en CSR-politik
Ni ud af 28 statsejede selskaber har ikke formuleret en overordnet CSR-politik, til trods for statens ambition om at Danmark skal være en frontløber inden for CSR.
I efteråret 2014 præsenterede handels- og udviklingsminister Mogens Jensen en seks-punktplan for initiativer om en styrket CSR-indsats i international handel og udvikling. Og den danske stats ambition om at være foregangsland, når det kommer til CSR, kommer også til udtryk i Danish National Action Plan implementation of the UN Guiding Principles on Business and Human Rights fra marts sidste år. Her fremgår det blandt andet, at den danske stat vil sørge for, at alle aktører i samfundet udviser social ansvarlighed.
Læs også: Staten er langt fra sit energimål
Men når det kommer til statsejede virksomheder, er der stadig et stykke vej endnu med CSR-arbejdet, skriver erhvervsfilosofi.dk.
Kun ti ud af 28 statsejede virksomheder rapporterer til Global Compact, der er verdens største og førende internationale initiativ om CSR principper. Og ni af selskaberne har ikke formuleret en overodnet CSR-politik.
Statens Ejendomme (Freja) er et af de selskaber, der ikke har formuleret en CSR-politik, men af selskabets ledelsesberetning fremgår det, at Freja har arbejdet med bæredygtighed og samfundsansvar internt og eksternt gennem flere år, dog uden at have egentlig politikker for området.
Læs også: Krav om CSR i byggeriet stiger
Ifølge lovgivningen står det frit for, om de statslige selskaber ønsker at rapportere om deres samfundsansvar.
Du kan se de statsejde selskabers status på CSR-arbejdet her
-SSM