08.11.2019 | Strategi & ledelse
FLSmidth lancerer strategi for CO2-reduktion
FLSmidths nye klimastrategi ”Mission Zero” skal bringe emissionerne fra tunge industrier ned frem mod 2030. En 70 procents reduktion kan klares ved hjælp af allerede eksisterende muligheder, mens de resterende 30 procent skal findes ved hjælp af løsninger, der ikke eksisterer i dag.
FLSmidths forretning spreder sig over tunge industrier som service til cementproduktion og minedrift – to områder der i dag begge er meget klimabelastende.
Læs også: Danske fyrtårne tjener penge på bæredygtig udvikling
Virksomheden regner dog med at bæredygtighedsdagsordenen fremover bliver et vigtigt konkurrenceparameter, og derfor har man netop offentliggjort den nye strategi ”Mission Zero”, der skal bidrage til en markant nedbringelse af emissioner i de globale cement- og mineindustrier med udgangen af 2030.
FLSmidths-topchef Thomas Schulz peger på, at flere tendenser gør, at behovet for infrastruktur og vedvarende energiløsninger er fremtidens løsninger. Men hvis det skal blive tilfældet, så er FLSmidths service også fortsat relevant.
"Alt dette kræver cement og mineraler, og efterspørgslen vil kun fortsætte med at stige. Vi præsenterer i dag vores "Mission Zero", der skal bidrage til at øge produktionen og samtidig drive udviklingen mod nulemission”, siger Thomas Schulz til Børsen.
70 procents reduktion fra cement i 2030
Det væsentligste mål for FLSmidth med "Mission Zero" er at give selskabets cement- og minekunder mulighed for at arbejde hen imod nulemissioner frem mod 2030. Samtidig er der et stærkt fokus på at få reduceret vandforbruget i forbindelse med cementproduktionen.
FLSmidth vurderer, at selskabet kan reducere udledningen af CO2 pr. kilo cement med ca. 70 procent frem mod 2030 ved at udnytte de muligheder, der ligger i eksisterende teknologier og innovationsprojekter samt forskning og udvikling, der i dag er på et tidligt stadie.
For at nå dette arbejder FLSmidth f.eks. på at udvikle løsninger til at blande klinker med alternative materialer, udforske nye cementtyper og levere løsninger til cementproducenter, der giver dem mulighed for at drive cementfabrikker, der udelukkende anvender alternative brændstoffer, herunder affaldsenergiløsninger.
Herudover vil FLSmidth fremskynde udviklingen af løsninger, som kan lukke det resterende hul på 30 procent. Disse løsninger eksisterer ikke i dag - og FLSmidth vil aktivt søge videnspartnerskaber med andre virksomheder og leverandører med henblik på at samudvikle løsninger, skriver selskabet selv.
Læs også: Grøn cement kan begrænse byggeriets CO2-udledning
""Mission Zero" går et skridt videre, end hvad der er muligt i dag, og kræver et paradigmeskifte inden for samarbejde og nyskabelse blandt industriens aktører. Som førende aktør inden for cement- og mineindustrien har vi et ansvar for at fremskynde indførelsen af bæredygtige løsninger”, siger Thomas Schulz til Børsen.
- JMA
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Medarbejder

Danmark har fået sine første markedsføringsøkonomer med speciale i bæredygtighed
26 nyuddannede markedsføringsøkonomer med speciale i bæredygtighed er som de første af sin slags klar til at løfte opgaver indenfor bæredygtighed og cirkulær økonomi.
Klima, miljø og energi

Ganske få danske virksomheder har strategi for biodiversitet
Ny rapport fra WWF Verdensnaturfonden og Bain & Company viser, at 70 procent af de største danske virksomheder ser biodiversitetstab som en trussel mod deres forretning, men kun 10 procent af dem har en konkret plan for, hvordan de vil handle på det.
Klima, miljø og energi

Nu skal millionerne rulle mod grøn omstilling
En nyligt indgået politisk aftale gør det nemmere for virksomheder at få hjælp til grøn omstilling.
Klima, miljø og energi

Science Based Targets-initiative godkender Danfoss’ klimamål
Danfoss har nu fået godkendt sine videnskabsbaserede klimamål af organisationen Science Based Targets initiative (SBTi)
Klima, miljø og energi

Ørsted og DSV tester dronelevering på åbent hav
Test i Kattegat skal undersøge om fragtdroner fungerer over længere afstande og kan bidrage til at opnå CO2-neutralitet.
Klima, miljø og energi

Klimarådet: CO2-udledningen i 2025 vil være højere end forventet
Energistyrelsens klimastatus og -fremskrivning opfylder sin funktion som centralt planlægningsværktøj for dansk klimapolitik. Der er dog stadig ubesvarede spørgsmål og plads til forbedringer – blandt andet omkring affalds- og landbrugssektorerne. Det vurderer Klimarådet i et nyt notat.