08.11.2019  |  Strategi & ledelse

FLSmidth lancerer strategi for CO2-reduktion

FLSmidths nye klimastrategi ”Mission Zero” skal bringe emissionerne fra tunge industrier ned frem mod 2030. En 70 procents reduktion kan klares ved hjælp af allerede eksisterende muligheder, mens de resterende 30 procent skal findes ved hjælp af løsninger, der ikke eksisterer i dag.

FLSmidths forretning spreder sig over tunge industrier som service til cementproduktion og minedrift – to områder der i dag begge er meget klimabelastende.

Læs også: Danske fyrtårne tjener penge på bæredygtig udvikling

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Virksomheden regner dog med at bæredygtighedsdagsordenen fremover bliver et vigtigt konkurrenceparameter, og derfor har man netop offentliggjort den nye strategi ”Mission Zero”, der skal bidrage til en markant nedbringelse af emissioner i de globale cement- og mineindustrier med udgangen af 2030.

FLSmidths-topchef Thomas Schulz peger på, at flere tendenser gør, at behovet for infrastruktur og vedvarende energiløsninger er fremtidens løsninger. Men hvis det skal blive tilfældet, så er FLSmidths service også fortsat relevant.

"Alt dette kræver cement og mineraler, og efterspørgslen vil kun fortsætte med at stige. Vi præsenterer i dag vores "Mission Zero", der skal bidrage til at øge produktionen og samtidig drive udviklingen mod nulemission”, siger Thomas Schulz til Børsen.

70 procents reduktion fra cement i 2030
Det væsentligste mål for FLSmidth med "Mission Zero" er at give selskabets cement- og minekunder mulighed for at arbejde hen imod nulemissioner frem mod 2030. Samtidig er der et stærkt fokus på at få reduceret vandforbruget i forbindelse med cementproduktionen.

FLSmidth vurderer, at selskabet kan reducere udledningen af CO2 pr. kilo cement med ca. 70 procent frem mod 2030 ved at udnytte de muligheder, der ligger i eksisterende teknologier og innovationsprojekter samt forskning og udvikling, der i dag er på et tidligt stadie.

For at nå dette arbejder FLSmidth f.eks. på at udvikle løsninger til at blande klinker med alternative materialer, udforske nye cementtyper og levere løsninger til cementproducenter, der giver dem mulighed for at drive cementfabrikker, der udelukkende anvender alternative brændstoffer, herunder affaldsenergiløsninger.

Herudover vil FLSmidth fremskynde udviklingen af løsninger, som kan lukke det resterende hul på 30 procent. Disse løsninger eksisterer ikke i dag - og FLSmidth vil aktivt søge videnspartnerskaber med andre virksomheder og leverandører med henblik på at samudvikle løsninger, skriver selskabet selv.

Læs også: Grøn cement kan begrænse byggeriets CO2-udledning

""Mission Zero" går et skridt videre, end hvad der er muligt i dag, og kræver et paradigmeskifte inden for samarbejde og nyskabelse blandt industriens aktører. Som førende aktør inden for cement- og mineindustrien har vi et ansvar for at fremskynde indførelsen af bæredygtige løsninger”, siger Thomas Schulz til Børsen.

- JMA

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere