08.11.2019 | Strategi & ledelse
FLSmidth lancerer strategi for CO2-reduktion
FLSmidths nye klimastrategi ”Mission Zero” skal bringe emissionerne fra tunge industrier ned frem mod 2030. En 70 procents reduktion kan klares ved hjælp af allerede eksisterende muligheder, mens de resterende 30 procent skal findes ved hjælp af løsninger, der ikke eksisterer i dag.
FLSmidths forretning spreder sig over tunge industrier som service til cementproduktion og minedrift – to områder der i dag begge er meget klimabelastende.
Læs også: Danske fyrtårne tjener penge på bæredygtig udvikling
Virksomheden regner dog med at bæredygtighedsdagsordenen fremover bliver et vigtigt konkurrenceparameter, og derfor har man netop offentliggjort den nye strategi ”Mission Zero”, der skal bidrage til en markant nedbringelse af emissioner i de globale cement- og mineindustrier med udgangen af 2030.
FLSmidths-topchef Thomas Schulz peger på, at flere tendenser gør, at behovet for infrastruktur og vedvarende energiløsninger er fremtidens løsninger. Men hvis det skal blive tilfældet, så er FLSmidths service også fortsat relevant.
"Alt dette kræver cement og mineraler, og efterspørgslen vil kun fortsætte med at stige. Vi præsenterer i dag vores "Mission Zero", der skal bidrage til at øge produktionen og samtidig drive udviklingen mod nulemission”, siger Thomas Schulz til Børsen.
70 procents reduktion fra cement i 2030
Det væsentligste mål for FLSmidth med "Mission Zero" er at give selskabets cement- og minekunder mulighed for at arbejde hen imod nulemissioner frem mod 2030. Samtidig er der et stærkt fokus på at få reduceret vandforbruget i forbindelse med cementproduktionen.
FLSmidth vurderer, at selskabet kan reducere udledningen af CO2 pr. kilo cement med ca. 70 procent frem mod 2030 ved at udnytte de muligheder, der ligger i eksisterende teknologier og innovationsprojekter samt forskning og udvikling, der i dag er på et tidligt stadie.
For at nå dette arbejder FLSmidth f.eks. på at udvikle løsninger til at blande klinker med alternative materialer, udforske nye cementtyper og levere løsninger til cementproducenter, der giver dem mulighed for at drive cementfabrikker, der udelukkende anvender alternative brændstoffer, herunder affaldsenergiløsninger.
Herudover vil FLSmidth fremskynde udviklingen af løsninger, som kan lukke det resterende hul på 30 procent. Disse løsninger eksisterer ikke i dag - og FLSmidth vil aktivt søge videnspartnerskaber med andre virksomheder og leverandører med henblik på at samudvikle løsninger, skriver selskabet selv.
Læs også: Grøn cement kan begrænse byggeriets CO2-udledning
""Mission Zero" går et skridt videre, end hvad der er muligt i dag, og kræver et paradigmeskifte inden for samarbejde og nyskabelse blandt industriens aktører. Som førende aktør inden for cement- og mineindustrien har vi et ansvar for at fremskynde indførelsen af bæredygtige løsninger”, siger Thomas Schulz til Børsen.
- JMA
Klima, miljø og energi

Flexible Energy Denmark: Vi både kan og bør udnytte vedvarende energi meget bedre
Et nyligt afviklet digitaliseringsprojekt viser, at der er stor værdi i at frisætte energi- og forbrugsdata på tværs af energisystemer – en smart styring af energiforbruget har nemlig vist besparelser på mindst 5 procent og nogle steder over 30 procent.
Klima, miljø og energi

Landmænd viser stor interesse for opsætning af solceller
LanboNord oplever massiv interesse fra landmænd, der gerne vil etablere solceller i landbruget. Det er nemlig god forretning, lyder det.
Strategi & ledelse

Spirii kåret til verdens bedste grønne startup
Den danske eMobility-platform Spirii er netop kåret til verdens bedste ved årets prisuddeling til Global Startup Awards. Spirii blev den eneste nordiske startup, der tog en pris med hjem.
Klima, miljø og energi

Nu går Det Grønne Forskernetværk i luften
Der var mere end fuldt hus, da forskere fra landets universiteter inviterede til lanceringen af Det Grønne Forskernetværk – et netværk, der skal styrke deres stemme i den offentlige debat, presse universiteter mod en grønnere retning og etablere nye indbyrdes samarbejder.
Klima, miljø og energi

Nyt projekt skal udvikle national standard for måling af biodiversitet
Projektet ’Udvikling af en national metode til kortlægning af bynatur’ skal det næste år være med til at finde en standard for, hvordan man kan måle og registrere biodiversitet i områder med bebyggelse.
Strategi & ledelse

Sådan kan virksomheder reagere på IPCC-rapporten
Udsigterne i FN-organets opsamlingsrapport er dystre. Hvad kan virksomheder gøre for at trække udviklingen i en bedre retning? Der er i hvert fald fem muligheder.