24.02.2016  |  Samfund

Flygtninge og indvandrere ind på arbejdsmarkedet

Indhold fra partner Hvad er dette?

Virksomhederne er en del af løsningen i god integration. Et ophold i en virksomhed kan være vejen til et job og selvforsørgelse samt bedre sprogkendskab for den enkelte flygtning.

Tag et samfundsmæssigt medansvar og hjælp flygtninge tættere på arbejdsmarkedet, fx gennem et forløb i jeres virksomhed. Det er den politiske udmelding og det grundlag, landets kommuner og virksomheder sammen skal arbejde ud fra.

Videns- og netværkshuset Cabi har åbnet en temaside med inspration til, hvordan virksomheder kan hjælpe med at integrere flygtninge på arbejdsmarkedet. Den finder du på cabiweb.dk/flygtningeijob

Høj motivation for arbejde hos nyankomne

Motivationen hos flygtninge for at komme i arbejde er oftest størst i den nærmeste tid efter ankomst til landet. For mange er det vigtigt, at kunne give tilbage til det samfund, der har taget imod en. Ligesom det er vigtigt at kunne være en god rollemodel for sine børn.

Integration og arbejde via virksomhedsvejen

Erfaringer viser, at den sikreste vej for flygtninge til at opnå erfaring med sprog og kultur går via virksomhederne. 

Det er også her, netværk og relationer opbygges. Sproget læres bedst, når det anvendes på jævnlig basis, fx i et dagligt job, ligesom det er nemmest at lære, hvordan det er at arbejde i Danmark ved reelt selv at gøre det.

Læs artiklen "Flygtninge integreres via virksomhederne" fra Cabi Nyt, november 2015.

Udover de samfundsmæssige gevinster, kan det for virksomhederne resultere i kvalificeret, loyal arbejdskraft, så alle parter vinder ved at flygtninge kommer i job.

Gode grunde til at ansætte flygtninge

  • Det giver adgang til nye og bredere rekrutteringskanaler
  • Det giver en mere dynamisk medarbejdersammensætning
  • Det giver et godt image og signalerer socialt engagement
  • Det kan give adgang til en større kundekreds
  • Det skaber grobund for værdiskabelse igennem øget innovationskraft.

Få meget mere inspiration på Cabis temaside: cabiweb.dk/flygtningeijob 

Tags:

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere