23.10.2013  |  Klima, miljø og energi

FN’s generalsekretær Ban Ki-moon er i København

FN’s generalsekretær Ban Ki-moon er netop nu i København. Generalsekretæren står for at holde hovedtalen ved dette års Global Green Growth Forum (3GF).

Ban Ki-moon er i København til og med i dag for at støtte op om dette års Global Green Growth. Generalsekretæren holdt i går hovedtalen ved 3GF som oplæg til den afsluttende session om fremtidens grønne investeringer.

Læs også: GGGI ved ikke hvad der foregår i Korea

Det danske regeringsinitiativ Global Green Growth Forum (3GF) finder sted for tredje gang i år under statsministerens værtskab. Temaet for dette års topmøde er ressourceeffektivitet og mødet har blandt andet fokus på globalt grønt lederskab, grønne forretningsmodeller og grønne løsninger.

FN´s generalsekretær har sat sig i spidsen for en proces, der skal engagere verdens ledere i at finde den finansiering og de reduktionstiltag, der skal til for at nå 2 graders målsætningen op til klimakonferencen COP 21 i Paris i 2015.

I september 2014 samler Ban Ki-moon verdens ledere i New York. Netop finansiering er i fokus, da Ban Ki-moon i forbindelse med sit besøg i København åbnede det danske klimafinansieringsmøde Copenhagen Climate Finance Meeting, som klima- energi- og bygningsminister Martin Lidegaard er vært for.

Grøn omstilling på verdens dagsorden
Ban Ki-moons deltagelse i to internationale grønne topmøder på dansk jord kan ses som et udtryk for, at grøn omstilling, bæredygtig udvikling og klimafinansiering i stigende grad står øverst på den internationale dagsorden.

En lang række ministre og højtstående repræsentanter fra det offentlige og private deltager i begge møder for at diskutere, hvordan vi kan sikre handling og resultater på de grønne områder.

-MH

Mere fra Mathilde

Mathilde Henriksen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere