FN’s verdensmål skal hjælpe Horsens’ jobsøgende
På Horsens Jobcenter arbejder Jobtaskforcen aktivt med FN’s 8. verdensmål om social ansvarlighed, hvor de sammen med virksomheder fokuserer på at få flere ind på arbejdsmarkedet i Horsens.
I Horsens spiller FNs 8. verdensmål en yderst relevant rolle. På jobcenteret befinder der sig f.eks. en gruppe af erhvervsledere, som sammen med virksomheder arbejder på at få flere i beskæftigelse i Horsens Kommune. Gruppen hedder Jobtaskforcen og har, ifølge Sanne Ravn, der er chefkonsulent for taskforcen, én konkret hensigt.
”Det 8. verdensmål er det eneste fokus, vi har. Vi bruger det bare ikke i daglig tale, hvor vi i stedet snakker om social ansvarlighed. Jobtaskforcen er sat i verden for sammen med virksomhederne at inspirere til social ansvarlighed og udvikle nye metoder til at få flere ind på arbejdsmarkedet”, siger Sanne Ravn til Horsens Folkeblad.
Verdensmål nummer 8 handler om anstændige jobs.
Læs også: Projekt vil udvikle en baseline for verdensmålene i Danmark
Samtidig er det at tale om verdensmål 8 noget, der kan bruges til at bygge en vigtig bro mellem brancher.
”Det giver et fællesskab, selv om man ikke er i samme branche. Fordelen er, at vi tidligere har været vant til at lære af dem, der ligner os, men her kan man være fælles om nogle tiltag, selv om man ikke laver de samme ting. Her er det FN's 8. verdensmål, der skaber fællesskabet og danner baggrund for, hvordan virksomhederne kan blive inspireret af hinanden, selv om de arbejder med noget vidt forskelligt”, siger hun til Horsens Folkeblad.
Samfunds- OG egeninteresse
Jobtaskforcen er et samarbejde med Horsens Kommune, udvalgte organisationer og forskellige lokale erhvervsledere, der gerne vil tage socialt ansvar og skabe et arbejdsmarked for alle. Over 20 virksomheder er repræsenteret i Jobtaskforcen, og endnu flere er med i et ambassadørnetværk.
Susanne Ravn kunne godt tænke sig at alle virksomheder kom med i arbejdet. Hun vil nemlig gerne øge virksomhedernes fokus på social ansvarlighed, ja ligefrem "ændre deres verdensbillede", som hun siger til Horsens Folkeblad.
"Jeg synes, at det 8. verdensmål er oplagt at styrke i et land som Danmark. Mange brancher er udfordrede i forhold til at skaffe tilstrækkelig uddannet arbejdskraft, og derfor må vi tænke i nye metoder og måder at få løst de enkelte opgaver. Vi har som samfund en stor gruppe mennesker med psykiske og fysiske udfordringer, hvor det kræves, at der tages særlige hensyn på arbejdspladserne.Danmark er et land med høj velfærd, og derfor har vi også en fælles forpligtelse til at tage hånd om alle og skabe et arbejdsmarked for alle," siger hun.
Læs også: Større virksomheder ser forretningsmæssige fordele i verdensmålene
Det gode er, at det ifølge Sanne Ravn ofte kan betale sig at arbejde aktivt med social ansvarlighed, fordi det giver bedre trivsel og fastholdelse af medarbejdere, det øger virksomhedens popularitet i forhold til at tiltrække nye medarbejdere, og det kan være en afgørende faktor for, om virksomheden vælges som leverandør.