03.08.2021  |  Samfund

FN mangler Paris-mål fra de største klimasyndere

Fredag var sidste chance for verdens lande for at indsende konkrete planer for klimareduktioner – de såkaldte NDCs – til FN. Men hverken Kina eller Indien indsendte nogle, selvom de i Paris-aftalen skrev under på at præsentere forbedrede klimaplaner i 2020.

Som et led i Paris-aftalen, gik alle underskrivere med til, at de i 2020 skulle fremlægge en opdateret og mere ambitiøs plan for, hvordan de ville reducere deres drivhusgasudledninger.

På grund af coronapandemien blev deadlinen rykket til den 30. juli, hvor det så var sidste udkald for at få sine planerne med i den rapport, der bliver grundlaget for COP26-klimakonferencen i november. Desværre var det ikke alle nationer, der indsendte de efterspurgte mål.

Det skriver Climate Home News.

Særligt tavsheden fra en række af de største klimasyndere har været iøjnefaldende. Det gælder både Kina og Indien, men også Saudi Arabien og Sydafrika. Og det ærgrer Patricia Espinosa, der leder UN Climate Change.

”Det er langt fra tilfredsstillende, når kun lidt over halvdelen af aftaleparter (58 procent) har mødt deadlinen”, udtaler hun i en pressemeddelelse. Selvom der denne gang er 110 lande i stedet for 75, som har meddelt FN om sine klimaplaner, er det altså langt fra nok, pointerer hun.

Læs også: Nyt initiativ skal samle shippingbranchen om at nå målene i Paris-aftalen

Både i FN og blandt miljøorganisationer håber man, at COP26 kan sætte skub i disse klimahaltende nationer.

”I sidste ende kommer der ikke til at være nogle steder at gemme sig på COP26. Hver og en af os kommer til at være i fokus”, advarer den kommende president for klimakonferencen, Alok Sharma, på en pressekonference.

Men ifølge Patricia Espinosa er det ikke kun lande uden planer, som skal øge deres ambitioner. I samme forbindelse opfordrer hun samtlige lande til at genoverveje deres planer for reduktioner og optimere, hvor de kan. Ingen er i mål endnu, lyder budskabet fra FN.

- KCP

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere