22.12.2022  |  Klima, miljø og energi

Folketinget lander aftale om CO2-lagring

I et nyt lovforslag vil Folketinget gøre det muligt at lagre CO2 ved Stenlille i Sydvestsjælland. Projektet skal ifølge klima-, energi- og forsyningsministeren bidrage til, at Danmark kan nå sin 70-procentsmålsætning.

Danmark er nu kommet et skridt tættere på at kunne suge CO2 ud af luften og pumpe det ned i undergrunden.

På årets sidste mødedag er Folketinget nemlig blevet enige om at starte et pilotprojekt med CO2-lagring i den danske undergrund ved Stenlille i Sydvestsjælland.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Det er Energinet, der igennem sit datterselskab, Gas Storage, nu har fået hjemmel til at udføre projektet.

Læs også: Naturlig CO2-lagring kan give havgræs bærende rolle i den grønne omstilling

Ifølge en Lars Aagaard (M), klima-, energi- og forsyningsminister, skal lovforslaget være med til at understøtte udviklingen af et dansk marked for CCUS - en proces, hvor drivhusgasser fra danske skorstene fanges og anvendes eller pumpes ned i undergrunden.

”Visioner er gode, men handling er endnu bedre. Derfor er jeg glad for, at vi i 2025 kan fange drivhusgasser fra danske skorstene og pumpe dem ned i undergrunden – det vil føre reduktioner med sig og bidrage til 70-procentsmålet,” siger han.

Læs også: Danske Rederier: CO2-lagring i Nordsøen er godt nyt

Udover lovforslaget gav Folketinget også grønt lys til en ny rammeregulering for dansk brintinfrastruktur, som skal gøre det muligt at transportere og lagre brint.

Ligesom gas kan brint transporteres i rør, og brint indarbejdes derfor nu i loven om gasforsyning. Næste skridt er et oplæg til brintinfrastruktur, som regeringen vil præsentere i det nye år.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere