18.12.2015  |  Medarbejder

Folketingsflertal ønsker øget regulering af pakkekørslen

Enhedslisten, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti ønsker at sikre ordentlige arbejdsvilkår for pakkebude.

Et flertal i Folketinget ønsker at regulere pakkekørslen, så budene kommer til at arbejde på overenskomstmæssige vilkår.

Læs også: Polske og danske vognmænd i fælles front mod social dumping

Folketinget er i gang med postforhandlinger, og i den forbindelse vil Socialdemokraterne fremsætte et beslutningsforslag, der skal sikre overenskomstlignende vilkår for kørsel med biler under 3.500 kilo.

Som det ser ud nu, er de nemlig ikke omfattet af Godskørselsloven, og det har ifølge Socialdemokraternes postordfører Christian Rabjerg Madsen skabt uacceptable arbejdsforhold.

”Vi kan se, at private aktører i stedet for at ansætte chauffører outsourcer opgaven til "arme-og-ben"-virksomheder, som ikke skal leve op til krav om køre-hviletid, og som derfor kan køre 23 timer i døgnet”, siger han til Ritzau og fortsætter:

”Det underminerer gode arbejdsforhold på pakkeområdet, og det er til gene for trafiksikkerheden”.

Hos 3F peger man ligeledes på, at markedet er udfordret på arbejdsforholdene.

Enhedslisten er klar til at stemme for Socialdemokraternes forslag, og Dansk Folkeparti ser også gerne en regulering af arbejdsforholdene, så der kommer ordentlig løn og overenskomstvilkår i branchen, men her er transportordfører Kim Christiansen skeptisk med hensyn til at inkludere de lette fragtbiler i Godskørselsloven.

Læs også: Integration på dagsordenen hos DHL

”Der er krav om, at man stiller sikkerhed på 150.000 kroner, og det synes jeg er overkill med de her små biler”, siger han til Ritzau og forklarer, at han vil se Socialdemokraternes forslag, før han tager stilling til, om DF stemmer for.

-SSM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere