0 kommentarer" /> Forskere har fundet mikroplast i nyfalden sne på Antarktis | CSR.dk

14.06.2022  |  Klima, miljø og energi

Forskere har fundet mikroplast i nyfalden sne på Antarktis

For første gang nogensinde har man fundet mikroplastik i nyfalden sne. Plastikstykkerne er kun før set i havis og overfladevand i det kolde syd.

0 kommentarer

Mikroplast er overalt – og nu også sne, som netop er faldet på Antarktis’ kolde overflade. Det har forskere fra New Zealand netop påvist i det videnskabelige tidsskrift The Cryosphere.
Det skriver Finans.

Læs også: Miljøorganisationer rydder op i verdens floder

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Tidligere har man udelukkende fundet mikroplasten i havis og overfladevand. Så det er første gang, man ser det i nyfalden sne, siger ph.d.-studerende Alex Aves fra Canterbury Universitet til The Guardian.

”Det er utrolig trist, men at finde mikroplastik i frisk antarktisk sne fremhæver omfanget af plastikforureningen i selv de mest fjerntliggende regioner i verden”, siger Alex Aves til The Guardian.

Læs også: Stor succes med reparation af plastik-kofangere i Tryg

Dr. Laura Revell, der har overvåget studiet, fortæller at tidligere forskning har vist, hvordan mikroplast i atmosfæren kan opfange stråling fra jorden og dermed bidrage til klimaforandringer.

Et studie fra Norge viste også, at plasten kommer langvejsfra. Det er nemlig primært plast fra europæiske floder, der dukker op i det Arktiske Ocean, de nordiske have og Baffinbugten.

- HCL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere