02.06.2022  |  Klima, miljø og energi

Miljøorganisationer rydder op i verdens floder

Forskning viser, at en meget lille del af verdens floder står for en stor del af det plastikaffald, der findes i havene. En række miljøorganisationer har en smart løsning på problemet.

Firs procent af det plastik, vi ser i havene, bliver transporteret af omkring 1000 floder rundt omkring i verden. Det viser ny forskning.

Det svarer til omkring 1 procent af verdens samlede antal floder – og derfor er der god mulighed for at stoppe plastikken fra at flyde ud i det blå hav. Det er flere projekter allerede i gang med.

Det skriver Verdens Bedste Nyheder.

Læs også: Stor succes med reparation af plastik-kofangere i Tryg

En af de miljøorganisationer, der samler tonsvis af plastik fra Jordens blå blodårer, er The Ocean Cleanup. De har blandt andet udviklet den første plastikfanger i stor skala, og målet er, at der til sidst kan stå sådan en i alle 1000 floder.

Miljøorganisationen Marea Verde er lokal frontløber i udviklingen af deres plastikfanger Wanda i Mellemamerika. Wanda skal i slutningen af juni fange plastik i floden Juan Díaz i Panama og er også udstyret med en kunstig intelligens, som samler data om den opsamlede plastik.

Læs også: Nyt samarbejde skal mindske plastforbrænding

”Projektet omfatter både teknologi, forskning og oplysning, der skal mindske mængden af plastik, der bliver kastet i Juan Díaz-floden og når havet. Det haster med at finde nye måder at reducere plastikkens påvirkning af miljøet og vores sundhed”, siger Sandy Watemberg, der er direktør for Marea Verde, til Verdens Bedste Nyheder.

Plastikfangerne er ikke det eneste initiativ, som findes til bekæmpelsen af skraldet. Andre eksempler er en elektronisk ”affaldshaj” – en drone, der ”spiser” plastik og luftbobler, som plastikken ikke kan gennemtrænge.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere