Plastikaffald

Klima, miljø og energi

Dansk kapsejladshold vil have mere fart og mindre plastik i havene

Det danske Rockwool-sponsorerede SailGP-hold og organisationen One Ocean Foundation lancerer et initiativ, der vil omdanne vind i sejlene til en løsning, der skal opsamle otte tons plastik fra verdenshavene.

Klima, miljø og energi

Fra plastaffald til ressource

BlueBenu er ved at udvikle en proces, der omdanner plastaffald til råolie ved hjælp af termokemi. Dette vil være et alternativ til at forbrænde eller deponere plastaffald. Det sker især i afrikanske lande, hvor der ofte mangler mulighed for at genbruge plast.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Topsoe joins circular industrial plastics initiative - Will increase plastic recycling by 20%

The newly formed partnership, Circular Industrial Plastics, which consists of large Danish companies, commits to increase recycling of industrial plastics by at least 20% before 2025. Circular Industrial Plastics has a budget of 41m DKK, of which 18m DKK were granted by the Danish Eco-Innovation Program (MUDP) under the Danish Environmental Protection Agency. The ambition is to make knowledge and technology within circular plastic available for Danish companies.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Mærsk – smid skyklapperne og stop affaldstransporten

Gid virkeligheden var som Mærsk forestiller sig. At formålet med affaldstransport var at sikre ansvarlig genanvendelse. Det er imidlertid ikke tilfældet.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Forbuddet mod gratis plastikposer virkede. Nu venter vi bare på politikernes øvrige tiltag.

Vi bruger stadig alt for meget engangsplastikemballage – ikke mindst til takeaway. Det bør være forbudt at uddele gratis og bruge, når folk spiser på stedet. Og så skal vi kræve af restauranterne, at de altid tilbyder et genpåfyldeligt alternativ.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Nu kan du investere i nyt dansk drikkevandssystem, testet og godkendt i Afrika

Da Afrika ikke har pantsystem, er det et stort lokalt miljøproblem, at det mange steder flyder med brugte plastikflasker. Samtidig bliver mange syge af drikke vand fra brugte flasker, som ikke er rene og som derfor hurtigt gør vandet usundt at drikke.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Miljøorganisationer rydder op i verdens floder

Forskning viser, at en meget lille del af verdens floder står for en stor del af det plastikaffald, der findes i havene. En række miljøorganisationer har en smart løsning på problemet.

Klima, miljø og energi

Udvidet producentansvar på emballage på vej

Udvidet producentansvar for emballage er et EU-krav og skal være indført i alle medlemslande senest 1. januar 2025. Regeringen foreslår en afgiftsordning, hvor virksomhederne bliver pålagt en afgift, for den emballage de sender på gaden.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere