07.09.2022  |  Klima, miljø og energi

Fra plastaffald til ressource

Indhold fra partner Hvad er dette?

BlueBenu er ved at udvikle en proces, der omdanner plastaffald til råolie ved hjælp af termokemi. Dette vil være et alternativ til at forbrænde eller deponere plastaffald. Det sker især i afrikanske lande, hvor der ofte mangler mulighed for at genbruge plast.

PIVØ-projektet forbereder forskningsaktiviteter, der identificerer potentielle værdifulde stoffer i affaldet og planlægger produktion af en prototype, der kan håndtere og genbruge plasten. Projektet skal desuden kortlægge mulige partnerskaber inden for feltet.

Målet er at udvikle et foreløbigt design af prototypen på et anlæg, der kan omdanne plastaffald til kulbrinte, dvs. råolie og petrokemikalier. Dermed bliver plastaffald en ressource, som kan indsamles og skabe både nye muligheder og jobs.

Dette er et såkaldt  PIVØ-project (“Partnershipdriven innovation for emerging markets in East Africa”), supporteret af The European Regional Development Fund.

Læs mere om vores PIVØ-projekter.

Mere fra Access2innovation

Access2innovation

https://www.access2innovation.com/

Foreningen Access2innovation har siden 2007 arbejdet for at samle forskere, humanitære organisationer og private virksomheder i innovative partnerskaber for at skabe bæredygtige løsninger i udviklingslande. Foreningen er forankret i Aalborg og tæller blandt andet Røde Kors, Verdensnaturfonden, Dansk Industri, CBS, Aalborg Universitet, Københavns Universi…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere